Mančmelov – Munchmellow

Spečen biskvit. Stopljena čokolada. Prekrivanje biskvita z sladkanim snegom. Zabadanje zobotrebca v pečen sneg, ki se je napihnil. Prekrivanje snega in peciva s stopljeno čokolado. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 18 manjših kosov. Za pekač velikosti približno 20 x 40 cm. SESTAVINE: -5 jajc– 140 g moke– 1 vrečka pecilnega praška– 170 g sladkorja–…

Preberi več

Testenine z omako Carbonara

Bistvene sestavine za omako. Omaka carbonara brez testenin. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 rumenjaka– 10 polnih žlic parmezana-100g pršuta ali pancete (kar imate pri roki, oboje naredi zelo okusno omako)– 300-400 g testenin– 250-300 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 žlica moke– ščepec peteršilja, soli (malo), popra…

Preberi več

Pečena začinjena svinjska pečenka

Začinjena svinjska ribica v pečici. Rezanje pečene svinjske ribice. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 8-10 oseb. SESTAVINE: – 1,5 – 2 kg mesa – svinjskega mesa – dober ščepec rožmarina, paprike v prahu, belega popra, soli– 1-2 žlici nemletega črnega popra – manjša čebula– 5-6 žlic olja OPIS PRIPRAVE:     Meso položimo v pekač…

Preberi več

Piščanec s sezamom

Marinirano meso. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 piščančja zrezka– 1 zvrhana žlica moke– ščepec soli, sladkorja, popra, česna v prahu– 3 žlice olja– 2-3 žlice sezamovih semen OPIS PRIPRAVE:    Začnemo s pripravo mesa in sicer mesu dodamo moko, sol, sladkor ( 1/4 čajne žličke ), poper, česen v prahu…

Preberi več

Šobska / šopska solata

ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE. – 1 srednje veliki paradižnik– polovica rdeče paprike-polovica zelene paprike– 1 srednje velika kumara– 100 g feta sira– ščepec popra– olje, kis OPIS PRIPRAVE    Na kocke narežemo paradižnik, kumaro, paprike, feta sir. Vsemu skupaj dodamo poper, olje in kis. Ne dodajajte soli, ker je že…

Preberi več

Klasičen tiramisu

Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Mascarponejeve krema. Namakanje piškotov v kavino tekočino. Oblikovanje tiramisuja. Tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST:3/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 12 večjih kosov. Pekač velikosti približno 30×60 cm. SESTAVINE: – 1,5 l mascarponeja– 8 manjših jajc– 240 g sladkorja v prahu-vanilin sladkor– 1 liter kave– 8 žlic ruma– kakav v prahu-500 g baby piškotov…

Preberi več

Krompirjeva zloženka z bučkino omako iz kisle smetane/ Bučkina musaka

Bučkina omaka. Oblikovanje zloženke. ZAHTEVNOST:3/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 4 osebe. Velikost pekača: prb. 20x 40 SESTAVINE: – 6 večjih kuhanih krompirjev– 3 manjše bučke– 3-4 stroki česna– 2 dcl mleka– 1 žlica masla– 2 zravnani žlici kisle smetane– ščepec soli, peteršilja, popra– 1 žlica naribanega sira– 2 pesti naribanega parmezana OPIS PRIPRAVE:    Najprej…

Preberi več

Smetanova čebulna omaka

Popražena čebula in česen. Smetanova čebuljna omaka z pšeničnimi takitosi. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 200 ml smetane za kuhanje– 2 veliki čebuli– 1 strok česna – ščepec peteršilja, soli, popra– polovica čajne žličke sladkorja– 2 žlici naribanega parmezana– polovica goveje kocke OPIS PRIPRAVE:     Najprej narežemo na manjše koščke česen…

Preberi več

Čokoladni tiramisu

Razpolovitev biskvita. Stopljena bela čokolada. Mascarponejeva krema. Čokoladni tiramisu v pekaču. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 6 večjih kosov. Pekač velikosti približno 20cm x 40 cm. SESTAVINE: Sestavine za kremo: – 750 g mascarponeja– 2 jajca– 4 zvrhane žlice sladkorja v prahu  ( lahko več če ste še večji sladkosned kot jaz 😉 )–…

Preberi več

[sg_popup id=1]