AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Klasična krompirjeva musaka

Ohlajen kuhan krompir ob narezani čebuli in česnu, ter začinjenem faširanem mesu.

 

Praženje čebule.

 

Končan preliv.

 

Praženje mesa in česna na že popraženi čebuli.

 

Naložena prva plast krompirja in mesa. Polivanje s prelivom.

 

Že naložena prva plast. Slika prikazuje nalaganje druge plasti.

 

Vlivanje preliva.

 

Pečena musaka.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
ČAS PEKE: 1 ura

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 500 g mletega mešanega mesa
– 6-7 srednje velikih krompirjev
– 1 srednje velika čebula
– 2 stroka česna
– ščep peteršilja, bazilike
– ščep soli, popra
– 4-5 ( odvisno od velikosti) jajca
– 200 ml smetane za kuhanje
– 0,5 dcl mleka
– 2-3 pesti naribane mocarele

OPIS PRIPRAVE:
       Krompir skuhamo, ga olupimo in ohladimo. Faširanemu mešanemu mesu dodamo ščepec soli in popra ter ga z rokami premešamo. Na drobne koščke narežemo česen in čebulo. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač namastimo z maslom. 
    V ponvi segrejemo 5 žlic olivnega olja. Dodamo mu čebulo in jo pražimo dokler ne postane zlato rjave barve. Dodamo ji meso in česen, ter vse skupaj pražimo dokler vsa voda od mesa ne izhlapi. Dodamo peteršilj in po potrebi še malce soli. Pomembno je da je meso dovolj slano ker sam krompir ne bo soljen.
   V posodici zmešamo jajca, smetano za kuhanje,mleko, sol, poper in naribano mocarelo ( omako malo bolj solimo, ker krompir ni slan in če musaka ne bo dovolj slana, ne bo dobra ).
   V pekač najprej narežemo eno plast krompirjevih kolobarjev debeline 0,5 cm. Nato dodamo polovico mesne zmesi. In ves postopek še enkrat ponovimo. Na vrh pa ponovno narežemo krompir. Čez vse skupaj prelijemo zmes iz jajc in po vrhu potresemo še kakšno pest sira.Kakšno žličko preliva lahko polijemo še med plastmi.
      Vse skupaj položimo v pečico za 45-50  minut.
 
Dober tek!

Komentarji

    1. Živjo Polona 🙂

      Brez težav lahko uporabiš kislo smetano. Resda okus ne bo popolnoma enak ampak sama mislim da bo vseeno odličen. 😉

      Prelep pozdravček,
      Ana

  1. Jaz musako delam povsem drugače,ker nekako pri nas ne maramo našnitanega in vnaprej kuhanega krompirja.Krompir olupim in po dolgem narežem s strojčkom za pommes frittes in ga osušim v kuhinjski krpi.Medtem mleto meso dam v teflonsko posodo,ki sem ji poprej dodal žličko olja in mesa ne popečem,temveč ga takoj zalijem z malo vode in potem dodam drobno mleti suhi česen,sol,malo popra za lepši okus

Komentarja ni mogoče oddati.