Anina kuhinja

Splošni pogoji poslovanja

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:

 

 

 

Naziv: Artish d.o.o.
Naslov: Podreča 130, 4211 Mavčiče
Spletna stran: www.aninakuhinja.si
E-pošta: [email protected]
Telefon: 040 398 055 – Kristijan Žontar
ID za DDV: SI45390053
Matična številka: 7132760000
Direktor: Ana Žontar Kristanc
Transakcijski račun: Sparkasse d.d.,
TRR.: SI56 3400 0101 7419 396
Osnovni kapital: 7.500 €
Podjetje Artish d.o.o., je bilo
vpisano v sodni register
dne 12.09.2016 pri
Okrožnem sodišču v Kranju,
Srg 2016/36646.

 

Za skok na določen del splošnih pogojev izberite
Pogoji nakupa na spletnem mestu www.aninakuhinja.si
ali
Splošni pogoji sodelovanja v nagradnih igrah na socialnih omrežjih ter internetni strani

 

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.aninakuhinja.si

 

Z oddajo naročila za nakup izbranih izdelkov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

 

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine na spletnem mestu www.aninakuhinja.si (v nadaljevanju: Pogoji) ter se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.aninakuhinja.si/trgovina/ izvaja podjetje Artish d.o.o., Podreča 130, 4211 Mavčiče, z matično številko 7132760000. Podjetje je zavezanec za plačilo DDV-ja (ID za DDV: SI45390053 ).

Spletna trgovina www.aninakuhinja.si vam omogoča nakup kuharskih knjig, priročnikov, knjig s kuharsko tematiko, oblačil, kuharskih pripomočkov in drugo. Na spletnem mestu www.aninakuhinja.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene. Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

 

Naročanje

Po pregledu ponudbe ob želenih izdelkih izberete možnost “dodaj v košarico”. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadarkoli preverite in v njej uredite izdelke (spremenite količine izdelkov in/ali jih odstranite iz seznama). Ko ste končali z nakupovanjem, izberete možnost “košarica”, kjer uredite izdelke. S klikom na gumb »nadaljuj« boste v 5 korakih opravili celoten nakup.

Registracija uporabnika ni pogoj za opravljen nakup v spletni trgovini www.aninakuhinja.si/trgovina. Uporabnik se lahko ob prvem nakupu registrira (s tem se vpiše v bazo kupcev in pridobi svoje uporabniško ime, ki je enako elektronskemu naslovu in geslo). Ob vsakem naslednjem nakupu se lahko uporabnik v trgovino prijavi s prej registriranim računom, kjer lahko sproti spreminja in posodablja svoje podatke (naslov, geslo za dostop, pregleda pretekla naročila itd).

 

Posvetila

Pri nakupu knjig in priročnikov v spletni trgovini www.aninakuhinja.si/trgovina je možno zaprositi za osebno posvetilo ge. Ane Žontar Kristanc. To storite tako, da ob oddaji naročila v polje “Opombe naročila” zapišete ime osebe ali oseb, ki ji(m) je posvetilo namenjeno. Zavedajte se, da je posvetilo, ki ga zapiše Ga. Ana Žontar Kristanc njeno osebno posvetilo, zato se izogibajte citatom, vnaprej napisanim posvetilom ali posvetilom, ki so napisana v vašem imenu. V takšnem primeru je posvetilo nelogično, ker je v bistvu vaše in ne od ge. Ane Žontar Kristanc.

Dober primer posvetila: “Želim posvetilo za mojo hčer, Ano, ki bo kmalu praznovala rojstni dan.”

Slab primer posvetila: “V posvetilo zapišite: Moji dragi hčerki Ani za rojstni dan. Tvoja mami.”

Pri naročanju priročnikov sicer omogočamo osebno posvetilo, ga pa zaradi povečane možnosti poškodbe med samo dostavo, odsvetujemo. Priročniki so namreč originalno zaprti v vakuumsko folijo, ki pa jo je za potrebe pisanja posvetila treba odstraniti. Ker imajo priročniki mehke platnice se tako lahko zgodi, da se platnice med dostavo hitreje poškodujejo. V tem primeru podjetje Artish d.o.o. za poškodbe, ki so nastale med dostavo ne odgovarja in je treba morebitne spore reševati direktno z dostavno službo.

V primeru odsotnosti ali prezaposlenosti ge. Ane Žontar Kristanc si pridržujemo pravico za podaljšanje roka dostave.

 

Vračilo izdelkov, reklamacije

Reklamacije in druge vrste vračila blaga upoštevamo v roku 8 dneh od prejema blaga.

 

Cene

Za nakup v spletni trgovini se upoštevajo spletne cene. Vse objavljene spletne cene v vseh vrstah ponudb so nepreklicne in veljajo le za nakup preko spletne trgovine www.aninakuhinja.si.

Veljavnost cen za izbrane artikle velja na dan nakupa, torej na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.aninakuhinja.si/trgovina/. Vse cene izdelkov na https://www.aninakuhinja.si/trgovina/ so prikazane v EUR.

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

 

Plačilo in prevzem

V spletni trgovini www.aninakuhinja.si/trgovina/ so na voljo naslednji načini plačila:

  • po povzetju – z gotovino ali kreditno kartico,
  • po predračunu, ki ga na vaš e-poštni naslov prejmete takoj po končanem nakupu. Predračun si lahko izdela pravna ali fizična oseba,
  • s kreditno kartico (na voljo je plačilo z vsemi večjimi kreditnimi karticami – MasterCard, Visa, Diners, …),
  • preko PayPal plačilnega sistema.

Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.aninakuhinja.si/trgovina/ se zavezujete, da boste pri izbiri plačila ob povzetju ob prevzemu vašega blaga poravnali kupnino. Ob prevzemu pošiljke, obvezno podpišite spremne dokumente (dobavnica, …).

Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati, ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.

 

Stroški pošiljanja

Stroške pošiljanja plača kupec, in sicer:

  • Za naročila izdelkov znaša strošek poštnine 3,50 €!

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini www.aninakuhinja.si/trgovina/. Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljalcu naročenih artiklov iz spletne trgovine www.aninakuhinja.si/trgovina/ niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

 

Dobavni rok

Podjetje Artish d.o.o. vam bo naročeno blago dostavilo najkasneje v 7 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru plačila z bančnim nakazilom.

Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

 

Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.aninakuhinja.si/trgovina/ med kupcem in Artish d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Kranju.

 

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:

Naziv: Artish d.o.o.
Naslov: Podreča 130, 4211 Mavčiče
Spletna stran: www.aninakuhinja.si
E-pošta: [email protected]
Telefon: 040 398 055 – Kristijan Žontar
ID za DDV: SI45390053
Matična številka: 7132760000
Direktor: Ana Žontar Kristanc
Transakcijski račun: Sparkasse d.d.,
TRR.: SI56 3400 0101 7419 396
Osnovni kapital: 7.500 €
Podjetje Artish d.o.o., je bilo
vpisano v sodni register
dne 12.09.2016 pri
Okrožnem sodišču v Kranju,
Srg 2016/36646.

 

 

Splošni pogoji sodelovanja v nagradnih igrah na socialnih omrežjih ter internetni strani

 

Splošni pogoji sodelovanja v nagradnih igrah veljajo za internetna socialna omrežja Facebook in Instagram ter spletno stran www.aninakuhinja.si

 

Splošne določbe

1. člen

Organizator nagradnih iger je podjetje Artish d.o.o., Podreča 130, 4211 Mavčiče.

 

Pogoji sodelovanja

2. člen

(1) V nagradni igri lahko sodelujejo polnoletne osebe s stalnim ali začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji. Mladoletne osebe (mlajše od 18 let) morajo imeti za sodelovanje v nagradni igri predhodno pisno soglasje staršev ali zakonitih zastopnikov.

(2) K nagradni igri lahko pristopijo registrirani uporabniki Spletne strani, razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače. Obiskovalec se na Spletni strani registrira tako, da v postopku registracije izbere uporabniško ime in geslo, svojo identiteto pa potrdi z veljavnim elektronskim naslovom. Prijava in uporaba Spletne strani je brezplačna. V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnega omrežja Facebook, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnega družabnega omrežja Facebook pridružene posameznemu Profilu, na katerem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem Profilu kliknile gumb »Všeč mi je.« oziroma »Like.«, razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.

(3) Sodelovanje v nagradni igri ni pogojeno z nakupom in ga organizator ne zaračunava.

(4) Udeleženci nagradne igre sami krijejo vse stroške sodelovanja v nagradni igri. Med stroške sodelovanja se med drugim uvrščajo: strošek dostopa do interneta in strošek prenosa podatkov z interneta.

(5) V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni in zunanji pogodbeni sodelavci organizatorja ali njihovi ožji družinski člani.

(6) Vsak posameznik lahko k posamezni nagradni igri pristopi le enkrat.

(7) Všečkanje, označevanje in deljenje objav oziroma strain, ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

 

Potek nagradne igre

3. člen
Podrobna predstavitev in potek nagradne igre je na voljo na spletni strani in/ali Facebook in/ali Instagram profilu, v nadaljevanju spletni strani in/ali socialnih omrežjih.

 

Pravila nagradne igre

4. člen

(1) Datum začetka in zaključka nagradne igre je objavljen na spletni strani in/ali socialnih omrežjih, kjer nagradna igra tudi poteka.

(2) S sodelovanjem v nagradni igri se šteje, da udeleženec sprejema te splošne pogoje sodelovanja v nagradni igri in pogoje, ki so objavljeni na spletni strani in/ali socialnih omrežjih.

(3) V primeru navedbe nepopolnih, nepravilnih ali neresničnih podatkov (elektronskega naslova oziroma podatkov iz 3. odstavka 8. člena Splošnih pogojev nagradnih iger) si organizator pridržuje pravico, da udeležencu sodelovanje v nagradni igri zavrne ali ga iz nagradne igre izključi.
Udeleženec izgubi pravico do nagrade, če organizator ugotovi, da:
udeleženec ni izpolnjeval pogojev sodelovanja; je udeleženec kršil pravila in pogoje sodelovanja v nagradni igri; udeleženec ne želi izpolniti obveznosti v skladu s temi pogoji ali posebnimi pogoji objavljenimi na Spletni strani in/ali socialnih omrežjih ali jih ni izpolnil pravočasno;
v primeru prijav: če je prijava na kakršenkoli način neustrezna.
V primeru, ko udeleženec izgubi pravico do nagrade, organizator presodi, ali bo nagrado podelil komu drugemu ali ne.

(4) V kolikor pogoji nagradne igre pogojujejo sodelovanje v nagradni igri, s tem da udeleženec predloži skice, risbe, fotografije, video posnetke ali drugo avtorsko gradivo, udeleženec s posredovanjem gradiva organizatorju jamči, da razpolaga z vsemi materialnimi avtorskimi upravičenji na tem gradivu in jih v celoti enkrat za vselej za vse primere prenaša na organizatorja nagradne igre.

(5) S posredovanjem gradiva iz prejšnjega odstavka tega člena udeleženec podaja nepreklicno soglasje za objavo, razstavo, tiskanje, distribucijo ipd., v delu ali celoti, brez omejitev glede transformacij ali obdelave gradiva, v vseh medijih (tiskanih medijih, na spletnih straneh, Facebook profilih, Instagram profilih, oglaševalskih edicijah ali drugih medijih) organizatorja oz. soorganizatorja nagradne igre brez pravice do nadomestila oz. plačila. Hkrati se odpoveduje pravici pregledovati, odobriti, nasprotovati kakršnemu koli načinu uporabe gradiva, uredniški izbiri ali izgledu materiala.

(6) V primeru, da je udeleženec izžreban oziroma izbran za nagrajenca, ta s prevzemom nagrade podaja nepreklicno soglasje k sodelovanju z organizatorjem v smislu fotografiranja nagrajenca za potrebe oglaševanja oz. objav tako pridobljenega gradiva v vseh medijih (tiskanih medijih, na spletnih straneh, Facebook profilih, Instagram profilih, oglaševalskih edicijah ali drugih medijih) organizatorja oz. soorganizatorja nagradne igre brez pravice do nadomestila oz. plačila. Hkrati se odpoveduje pravici pregledovati, odobriti, nasprotovati kakršnemu koli načinu uporabe gradiva, uredniški izbiri ali izgledu materiala.

 

Nagrade

5. člen

(1) Posamezni udeleženec nagradne igre lahko prejme le eno izmed nagrad. Če je udeleženec izžreban dvakrat ali večkrat, prejme tisto nagrado, za katero je bil izžreban najprej.

(2) Vrsta in opis nagrad sta predstavljena v besedilu razpisa nagradne igre na spletni strani in/ali socialnih omrežjih, kjer nagradna igra tudi poteka.

(3) Nagrade niso zamenljive za drugo vrsto nagrade, izplačljive v gotovini ali prenosljive na tretje osebe.

 

Izbiranje nagrajenca

6. člen

(1) Za organizacijo, izvedbo in nadzor nad potekom nagradne igre ter žrebanjem nagrajencev skrbi komisija, ki jo sestavljajo predstavniki organizatorja.

(2) Izbiranje nagrajenca bo potekalo na dan določen v opisu nagradne igre na spletni strani in/ali socialnih omrežjih, najkasneje pa v 14-ih dneh po zaključku nagradne igre na sedežu organizatorja (Podreča 130, 4211 Mavčiče). Komisija si pridržuje pravico, da nagrajenca izbere na podlagi subjektivnega mnenja, na katerega lahko vpliva nagrajenčeva kvaliteta sodelovanja pri nagradni igri.

 

Obveščanje nagrajencev

7. člen

(1) Nagrajenec bo o nagradi, če nagradna igra poteka na Facebooku ali Instagramu, obveščen preko označbe (“tag”) v posebni najavi o nagrajencu nagradne igre. V primeru, da se nagradna igra izvaja na spletni strani aninakuhinja.si, bo nagrajenec obveščen na svoj elektronski naslov, ki ga je posredoval ob začetku nagradne igre na Spletni strani.

(2) S sodelovanjem v posamezni nagradni igri udeleženec soglaša, da ga v primeru izžrebanja organizator kot nagrajenca objavi na zidu Facebook ali Instagram Profila in ob tem tudi označi (“tag”). V primeru, ko nagradna igra poteka le na Spletni strani, udeleženec soglaša, da ga v primeru izžrebanja organizator kot nagrajenca objavi na tisti Spletni strani, kjer nagradna igra tudi poteka.

(3) Seznam nagrajencev bo objavljen na spletni strani in/ali socialnih omrežjih najkasneje v treh dneh po žrebanju nagrad.

(4) Rezultati nagradne igre so dokončni. Pritožba nanje ni mogoča.

 

Prevzem nagrad

8. člen

(1) Udeleženec je kot nagrajenec upravičen do prevzema nagrade, če ga o nagradi v dogovorjenem roku obvesti organizator oziroma administrator spletne strani in/ali socialnih omrežij.

(2) Nagrade so obdavčene po Zakonu o dohodnini. Nagrajenec je zavezanec za plačilo dohodnine v skladu z Zakonom o dohodnini (drugi prejemki, med katere spadajo tudi nagrade). Akontacijo dohodnine obračuna in odvede organizator nagradne igre.

(3) Za prevzem nagrade mora nagrajenec ob pisnem pozivu organizatorja predložiti naslednje osebne podatke: ime in priimek, točen naslov stalnega bivališča, kraj bivanja, davčno številko in davčni urad. Za potrebe obveščanja o prevzemu nagrade nagrajenec sporoči tudi kontaktno telefonsko številko.
Če nagrajenec v sedmih dneh po datumu poslanega poziva ne predloži potrebnih podatkov, izgubi pravico do nagrade brez pravice do kakršnegakoli nadomestila.

(4) Organizator s pisnim pozivom iz odstavka (3) tega člena nagrajenca obvesti o načinu prevzema nagrade. Nagrado lahko organizator na lastne stroške pošlje na naslov, ki ga je sporočil nagrajenec, prevzem nagrade pa je možen tudi osebno v službenih prostorih organizatorja na sedežu podjetja Artish d.o.o., Podreča 130, 4211 Mavčiče. Če nagrajenec v tridesetih dneh po javni objavi nagrajencev nagrade ne prevzame, izgubi pravico do nagrade brez pravice do kakršnegakoli nadomestila.
Kadar je predmet nagrade občutljiv predmet (na primer občutljiv mehanizem, steklena embalaža, embalaža, ki vsebuje tekočino in podobno) ali predmet, ki zaradi svoje teže in/ali velikosti ni primeren za varno pošiljanje po pošti, nagrajenci nagrado prevzamejo osebno na sedežu organizatorja. Po dogovoru z nagrajencem je mogoče po pošti poslati tudi občutljive predmete, vendar organizator ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne poškodbe, nastale med pošiljanjem paketa. V primeru izgubljenega ali poškodovanega paketa in/ali poškodovane vsebine paketa, nagrajenec ni upravičen do kakršnegakoli nadomestila, finančnega ali materialnega.

(5) Osebe, mlajše od 18 let, morajo za prevzem nagrade organizatorju predložiti pisno soglasje staršev ali zakonitega skrbnika hkrati s posredovanjem podatkov iz 3. odstavka tega člena, najkasneje pa do prevzema nagrade. Pisno soglasje lahko starši ali zakoniti skrbniki oblikujejo sami.

 

Varovanje informacij in osebnih podatkov

9. člen

(1) Organizator kot upravljalec osebnih podatkov spoštuje zasebnost udeležencev posamezne nagradne igre in se zavezuje, da bo z osebnimi podatki, pridobljenimi tekom nagradne igre, ravnal skrbno in jih varoval ter obdeloval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov sprejetim pri organizatorju.

(2) Brez izrecne privolitve udeležencev posamezne nagradne igre osebnih podatkov udeležencev ne bo posredoval tretji osebi ali jih uporabil v druge namene, kot izključno za potrebe uspešne celostne izvedbe nagradne igre.

(3) V kolikor se sodelujoči v nagradni igri strinja s prejemanjem e-novičk organizatorja in/ali so-organizatorja, lahko organizator e-mail naslove posreduje tudi so-organizatorju nagradne igre.

(4) Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na spletnih straneh, do katerih vodijo določene povezave na Spletnih straneh
lahko pojavijo ob posredovanju napačnih ali lažnih podatkov s strani udeležencev nagradne igre.

(5) Udeleženec nagradne igre organizatorju kot upravljavcu zbirke osebnih podatkov dovoljuje, da do preklica udeleženca oziroma do izpolnitve namena obdelave podatkov vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko posredovanih osebnih podatkov za potrebe izvedbe nagradne igre v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (Ul RS št. 86/04 in 67/07). Osebni podatki v zbirki osebnih podatkov nagrajencev in namen njihovega zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe:
elektronski naslov (za potrebe sodelovanja v nagradni igri, žrebanja in posredovanja pisnih pozivov organizatorja po nadaljnjem ravnanju v primeru upravičenosti do nagrade); ime in priimek, naslov in kraj bivanja (za potrebe identifikacije nagrajenca, žrebanja, obveščanja o nagradah in obveščanja o načinu prevzema nagrad ter za potrebe poročanja davčnim organom v skladu z veljavno davčno zakonodajo v Republiki Sloveniji);
kontaktna telefonska ali GSM številka (za potrebe obveščanja v primeru kakršnihkoli težav z dostavo nagrade);
davčna številka in davčni urad nagrajenca (za potrebe poročanja davčnim organom v skladu z veljavno davčno zakonodajo v Republiki Sloveniji)

(6) V času upravljanja osebnih podatkov ima vsak posamezni udeleženec možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki osebnih podatkov, skladno z veljavnimi predpisi.

(7) Podatke hranimo v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov ali na podlagi zahtevka nagrajenca, se podatki izbrišejo.

(8) Uporabniki podatkov so administrator spletne strani in/ali socialnih omrežij ter odgovorni za dostavo nagrad.

(9) S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec soglaša, da mu lahko organizator pošilja brezplačna splošna obvestila vezana na nagradno igro prek elektronske pošte ali telefonske številke iz 3. odst. 8. člena teh pogojev do preklica tega soglasja oziroma do izpolnitve namena hrambe kontaktnih podatkov.

 

Končne in prehodne določbe

10. člen

(1) Udeleženci nagradne igre hkrati s Pogoji nagradne igre sprejemajo tudi pogoje in pravila Facebook in/ali Instagram skupnosti. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nespoštovanje pogojev uporabe Facebook in/ali Instagram skupnosti s strani udeležencev nagradne igre. Prav tako ne prevzema odgovornosti za karšnekoli posledice nastale kot rezultat objave prispevkov na Facebook in/ali Instagram Profilu.

(2) Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebook in/ali Instagrama in ni povezana z Meto kot podjetjem.

(3) Organizator si pridržuje pravico do dopolnitev in sprememb pogojev nagrade igre, če tako zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti.

(4) O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator udeležence sproti obveščal z objavami na spletni strani in/ali socialnih omrežjih.

(5) Vprašanja o zaupnosti in uporabi vaših osebnih podatkov oziroma željo po dodatnih informacijah v zvezi z nagradno igro naslovite na elektronski naslov: [email protected]
Za dodatne informacije o nagradni igri lahko pišete na elektronski naslov: [email protected]