Anina kuhinja

Jagodne palačinke z belo čokoladnim namazom in jagodno polivko

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20-30 minut

Količina: cca 20 palačink

Sestavine:

Sestavine za vanilijev del palačink:

8 jajc
350 mililitrov mleka
400 mililitrov gazirane vode
2 žlici vaniljevega sladkorja
1/5 čajne žličke soli
350 gramov moke

Sestavine za jagodni del palačink:

35 gramov liofiliziranih jagod
6 zajemalk zmesi za palačinke
1 čajna žlička rdečega jedilnega barvila (za izrazitejšo rdečo barvo)

Po želji lahko obarvate tudi s sirupom rdeče pese ali grenkim kakavom za čokoladno vanilijevo verzijo.

Sestavine za polivko:

250 gramov jagod (svežih ali zamrznjenih)
2 žlici sladkorja – po okusu
1 vrečka vaniljevega sladkorja
2-3 žlice limoninega soka

Predlog za nadev:
belo čokoladni namaz ali klasični čokoladni namaz
narezane sveže jagode

Postopek:

Natisni

Jagode dodamo v kozico. Prilijemo toliko vode da pokrije dno in dodamo sladkor, ter kuhamo 5 minut (če so jagode sveže) ali slabih 10 minut (če so jagode zamrznjene). Kuhane jagode spasiramo in omako ohladimo. Ohlajenemu vmešamo limonin sok.

Vse sestavine za vanilijeve palačinke dodamo v skledo in zmiksamo do finega. Liofilizirane jagode zmiksamo v prah.

Šest zajemalk zmesi umaknemo in vanjo vmešamo jagodni prah in barvilo – v kolikor želimo bolj močno barvo. Zmes nadevamo v brizgalno vrečko z ozkim nastavkom.

Ponev segrejemo na srednjo do višjo temperaturo (5-6/9) in počakamo da se senzor obarva rdeče, v kolikor imate Tefalovo ponev. Če boste segreli na višjo temperaturo, se ne bodo videla lepa rdeča barva, saj se bo palačinka rjavkasto zapekla. Zato je pomembno da pečete palačinke v neprevroči ponvi. Segreto ponev z naoljeno papirnato brisačko obrišemo in z brizgalno vrečko nabrizgamo vzorec spirale. Počakamo da zamatira nato pa čez zlijemo vanilijevo zmes.

Ko zmes zamatira, obrnemo in nekaj sekund pečemo še na drugi strani. Ponavljamo da zmanjka zmesi.

Palačinke namažemo z beločokoladnim namazom, dodamo narezane jagode, zvijemo in prelijemo z jagodno polivko.

Jagodne palačinke z belo čokoladnim namazom in jagodno polivko sem pripravljala v vrhunski Tefalovi posodi iz linije Unlimited, ki je posoda nove generacije z zdravju popolnoma neoporečno neoprijemljivo oblogo.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]