Orehova potica

Za Slovenijoje značilna tudi izvirna sladica, potica, ki je sestavljena iz vzhajanega testa in polnila, ki je po navadi orehovo. Potica je opisana že v Valvasorjevi Slavi vojvodine Kranjske. ˝Oreh je v Kranjski deželi precej razširjen. Ljudje ga sušijo za jed, a ga tudi rabijo za neki kruh v božičnih dneh, čemur rečejo potica.˝    Janez…

Preberi več

Umešana jajca z maslom

Umešana jajca z maslom, so odlična priloga k mnogim jedem. Peka umešanih jajc. Umešana jajca z palačinimi kolački. ZAHTEVNOST:1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 5 jajc– majhna kocka masla (približno 30 g)– ščepec soli, popra– čisto majčkeni ščepec sladkorja OPIS PRIPRAVE:   V manjši ponvi segrejemo maslo, in počakamo da se stopi….

Preberi več

Tunina solata z mozzarello

Tunina solata z mozzarello je dokaj nasitna solata, toda sestavljena iz samih dobrot. Tunina solata z mozzarello na Palačinkinih kolačkih. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 235 g mozzarelle– 1 večja konzerva tunine-4 srednje veliki paradižniki– 1-2 žlici olivnega olja– 1 žlica kisa -ščepec soli, popra,– bazilika OPIS PRIPRAVE:    V…

Preberi več

Palačinkini kolački

Palačinkini kolački, so narejeni iz zelo podobne zmesi kakor palačinke, zato sem jih tudi tako poimenovala. Dodajanje sestavin v električni mešalnik.   Nepečeni palačinkini kolački.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za 6 kolačkov. SESTAVINE: – 1 polna skodelica navadne moke -1 polna skodelica mleka – polovica vrečke pecilnega praška – 1 večje jajce…

Preberi več

Piščančje chimichangas – Tortilje polnjene s piščancem in rdečo papriko

Narejen nadev za tortilje. Polnjenje tortilj. Dodajanje sira na polnjene tortilje. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut Za 5 manjših tortilj. SESTAVINE: -4 žlice sončničnega olja-5 tortilj– približno 350 g piščančjega mesa– 1 rdeča paprika– 3 manjše čebule– 3-4 pesti naribanega sira-6 žličk naribanega parmezana– ščepec soli, popra, paprike v prahu OPIS PRIPRAVE:    Najprej na…

Preberi več

Testenine s pelati in piščancem

Testenine s pelati in piščancem Piščanec v marinadi. Pripravljena omaka. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 500g testenin– 500g pelatov ( paradižnikov pire )– 3 piščančji zrerzki– 3-4 stroki česna– 200 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka -1-2 žlici moke– ščepec bazilike, soli, popra, sladkorja– 2 polni čajni žlički paprike…

Preberi več

Polpeti z govejim mesom

Polpeti z govejim mesom so idealna jed, kadar vam iz juhe ostane kakšen košček govejega mesa. Pripravljena zmes za polpete. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 30- 40 minut Za 10-15 polpet. ( odvisno od debeline polpet ) SESTAVINE: -prb. 200 g kuhanega govejega mesa– 60 g  kruha ( 2 manjši štručki )– 1 jajce– 1-2 stroka česna– ščepec…

Preberi več

Jušni gresovi žličniki

Jušni gresovi žličniki so fantastični v goveji juhi, lahko pa jih uporabite tudi v drugih juhah. Pripravljena zmes za gresove žličnike. Gresovi žličniki na poti v jušno osnovo. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 5 minut + kuhanje 10-12 minut Za 10-15 žličnikov. SESTAVINE: – 1 jajce– 10 čajnih žličk gresa– 1 čajna žlička olja OPIS PRIPRAVE:  …

Preberi več

Naravni puranji zrezki

Naravni puranji zrezki so zelo enostavni za pripravo in prav tako primerni kot priloga k veliko različnim jedem. Puranovi zrezki v marinadi. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za dve osebi. SESTAVINE: – 2 puranja zrezka– 2-3 stroki česna– ščepec soli, popra– 4-5 žlic sončničnega olja OPIS PRIPRAVE:    Začnemo s pripravo mesa, ki ga najprej…

Preberi več

Krompirjeva zloženka s korenčkovo omako/ Korenčkova musaka

Krompirjeva zloženka s korenčkovo omako je moja nova jed. Narezana čebula in česen, ter nariban korenček. Popečena čebula, česen in korenček. Končana korenčkova omaka. Oblikovanje zloženke. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 6 lačnih želodčkov. SESTAVINE: – 12 srednje velikih kuhanih krompirjev– 4-5 velikih korenjev– 3 velike čebule– 3 stroki česna– 400 ml smetane za…

Preberi več

[sg_popup id=1]