Anina kuhinja

Pašta fižol s tortelini

Pašta fižol s tortelini je odlična zimska jed, ki vas bo pogrela in dobro nasitila. Namesto navadnih testenin sem uporabila vrhunske torteline s pršutom, ki celotno jed spremenijo v nekaj posebnega. Sploh pa jo približajo tudi mlajšim, ki v večini obožujejo torteline ali “cmočke” kot jim rečeta našedva. 😉 Vsi uporabljeni izdelki iz Eurospina so…

Preberi več

Domači nagci s sladko kislo omako

Domači nagci s sladko kislo omako so nastali na željo mojih malčkov in mene. 😀 Sploh omakica, ki nam je vsem trem najljubša ob krompirčku ali ob domačih nagcih. Mimogrede odlična je tudi v sendvičih, burgerjih ali pa kot dodatek k raznim omakam, saj izjemno obogati okus. Zares je slastna in še fino tedne zdrži…

Preberi več

Burger z govedino in karamelizirano čebulo

Burger z govedino in karamelizirano čebulo je bil nekaj najbolj slastnega zadnje tedne na našem jedilniku. Zaželela sem si ga s posebno okusnim sirom in zato sem izbrala President čedar rezine, ki so bile naravnost slastne in so odlično zaokrožile okuse. Več njihovih sirov najdete tukaj….

Preberi več

Jajčne kačice v piščančji omaki

Jajčne kačice v piščančji omaki so odlična ideja za kosilo. Poimenovana je igrivo, saj jo obožujejo tudi otroci in jim je sploh oblika malih kačic blizu. Seveda bi kačice lahko resno poimenovali dolgi jajčni vlivanci, ampak se mi zdi da jim beseda kačice prav fino pristoji. 😉 Več receptov najdete na www.ponti.si…

Preberi več

Goveji zrezki v vinski omaki s špinačnimi polnozrnatimi štruklji

Goveji zrezki v vinski omaki s špinačnimi polnozrnatimi štruklji so bili narejeni v le 5 minutah, če odštejem da so se potem kuhali sami. 😉 Z dodatkom polnozrnatih špinačnih štrukljev, ki sem jih na poti pobrala v centru Ljubljane in postregla zraven, so sestavljali pravi bogat in omamno dober krožnik. Mimogrede, njihove štruklje lahko kupiš…

Preberi več

[sg_popup id=1]