Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana ali plačana po 25.04.2025, v dostavo predana po 5.5.2025. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Jagodni bezgov sorbet

Sestavine:

600 g svežih jagod
300 ml bezgovega sirupa
sok ene limone

Postopek:

Natisni

Jagode narežemo. Skupaj s sirupom in limoninim sokom jih dodamo v mešalnik in zmešamo v fino zmes.

Zlijemo v aparat za sladoled in ga prižgemo za 30-40 minut. Če želite zelo čvrst sorbet za kepice, ga dodamo še za slabo uro zamrznemo.

V kolikor aparata za sladoled nimate, pustite tekočino v zamrzovalniku 4-5 ur. Nato pa jo z ročnim mešalnikom vsako uro zmiksate, da se kristalčki zdrobijo, dokler ne dobite gostega sorbeta.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]