Anina kuhinja

Pica z mortadelo, mocarelo in pistacijami

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 2x 10 minut

Količina: 2 manjši pici

Sestavine:

Sestavine za testo:
450 gramov bele moke
50 gramov polnozrnate moke (ali v celoti bela moka)
vrečka suhega kvasa
10 gramov soli
320-340 ml tople vode

Sestavine za nadev za dve pici:
8 rezin gavde ali edamca
4 zvrhane žlice kisle smetane
3 žlice kremnega sira ali sirnega namaza
3-4 žlice naribanega parmezana
8-10 rezin PIK mortadele
10 mini mocarel
6-8 čajnih žličk kisle smetane
slane pražene pistacije – opcijsko

Postopek:

Natisni

Moki, suhi kvas in sol premešamo. Vlijemo toplo vodo in gnetemo vsaj 10 minut. Bolje 15.

Po tem času testo pustimo vzhajati 1 uro.

Vzhajano testo razdelimo na dva dela in ju oblikujemo v okrogli pici. Preložimo na papir za peko ali pomaščen pekač za pice. Pokrijemo in pustimo vzhajati 20 minut.

Pečico segrejemo na 240 stopinj z vključeno paro, če imamo možnost. Drugače na dno pečice dodamo skledico z vodo.

Kislo smetano, kremni sir in parmezan zmešamo. Pici obložimo s sirom in premažemo s pripravljenim namazom.

Pečemo v pečici 12-14 minut da se rob lepo zlato obarva.

Pečeno pico obložimo z mortadelo, malo kisle smetane, mocarelo in pistacijami.

Pica z mortadelo, mocarelo in pistacijami sem pripravljala s PIK Vrbovec mortadelo. PIK izdelki so super za vsa poletna “druženja” ob žaru in drugih piknik priložnostih, saj ponujajo raznovrstne možnosti uporabe. Mesnine PIK so brez ojačevalcev arome, umetnih barvil, glutena in soje ter imajo 25 % manjšo vsebnost soli.
Več informacij o njih najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.