Spomladanski losos s pestom in šparglji je odlična jed za kosilo ali večerjo. Je odlična, zdrava in neverjetno okusna spomladanska jed. Ko pa šparglji niso več v sezoni pa odlično paše tudi z zelenim stročjim fižolom ali cukini bučko. Več receptov odkrijte na www.ponti.si…
Prata mafini s hrenovo kremo
Pri pripravi sem uprabljala Zenkerjev pekač za mafine in Fackelman pripomoček za hrenovo kremo. Fackelmanov pripomoček je eden in edini ki hren res izjemno drobno nariba. Odličen je tudi za druge korenine kot je ingver……
Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino – velikonočna juha
Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino je malce drugačna jed, ki vsebuje vse prave Velikonočne sestavine – jajca in hren. Namesto šunke, za malce drugačno varianto vsebuje Rio Mare tunino v oljčnem olju….
Proseni polpeti s šparglji, jogurtom in tunino
Proseni polpeti s šparglji, jogurtom in tunino so odlična hitra in preprosta jed za zdravo kosilo, prigrizek ali večerjo. Polpeti so slastni topli in slastni tudi hladni, tako jih brez težav pripravite vnaprej. So super možnost tudi za goste – v tem primeru ustvarjajte majhne polpete, da so primerni za dva grižljaja. Vsebujejo Rio Mare…
Zdrava jabolčno skutna pita z mandljevim krhkim testom
Lahek skutni jabolčni kolač sem pripravljala v keramičnem pekaču znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Pekač je vrhunski. Sama sem ga že vsaj 5x oprala v pomivalnem stroju in ostaja popolnoma nedotaknjeno enak kot ko sem ga prvič videla. Pri pripravi sem uporabljala moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več…
Ajdova brusketa s pečenimi češnjevci, mocarelo, tunino in baziliko
Ajdova brusketa s pečenimi češnjevci, mocarelo, tunino in baziliko je odlična hitra in preprosta jed za zdrav zajtrk, prigrizek ali večerjo. Je polna zdravih sestavin, ki se noro povezujejo v božanske okuse. Vsebuje Rio Mare tunino Natura, je okusna in kompaktna tunina v lastnem soku z le kapljico vode….