Anina kuhinja

Pogoji nakupa

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.aninakuhinja.si 

Z oddajo naročila za nakup izbranih izdelkov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa. 

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošnih pogojev poslovanja in uporabe spletne trgovine na spletnem mestu www.aninakuhinja.si (v nadaljevanju: Pogoji) ter se z njimi strinja. 

Spletno prodajo na www.aninakuhinja.si/trgovina/ izvaja podjetje Artish, d. o. o., Podreča 130, 4211 Mavčiče, z matično številko 7132760000 (v nadaljevanju: Podjetje). Podjetje je zavezanec za plačilo DDV-ja (ID za DDV: SI45390053 ). 

Osnovni podatki o Podjetju: 

Naziv:  Artish, d. o. o. 
Naslov:  Podreča 130, 4211 Mavčiče 
Spletna stran:  www.aninakuhinja.si 
E-pošta:  [email protected]
 
Telefon:  040 398 055 – Kristijan Žontar 
ID za DDV:  SI45390053 
Matična številka:  7132760000 
Direktor:  Ana Žontar Kristanc 
Transakcijski račun:  Sparkasse d. d.,
TRR.: SI56 3400 0101 7419 396 
Osnovni kapital:  7.500 € 

 

Spletna trgovina www.aninakuhinja.si vam omogoča nakup kuharskih knjig, priročnikov, knjig s kuharsko tematiko, oblačil, kuharskih pripomočkov in drugo. Na spletnem mestu www.aninakuhinja.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene. Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, ob subsidiarnem upoštevanju določil Obligacijskega zakonika. 

 

Naročanje 

Po pregledu ponudbe ob želenih izdelkih izberete možnost “dodaj v košarico”. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadarkoli preverite in v njej uredite izdelke (spremenite količine izdelkov in/ali jih odstranite iz seznama). Ko ste končali z nakupovanjem, izberete možnost “košarica”, kjer uredite izdelke. S klikom na gumb »nadaljuj« boste v 5 korakih opravili celoten nakup. 

Registracija uporabnika ni pogoj za opravljen nakup v spletni trgovini www.aninakuhinja.si/trgovina. Uporabnik se lahko ob prvem nakupu registrira (s tem se vpiše v bazo kupcev in pridobi svoje uporabniško ime, ki je enako elektronskemu naslovu in geslo). Ob vsakem naslednjem nakupu se lahko uporabnik v trgovino prijavi s prej registriranim računom, kjer lahko sproti spreminja in posodablja svoje podatke (naslov, geslo za dostop, pregleda pretekla naročila itd). 

 

Posvetila 

Pri nakupu knjig in priročnikov v spletni trgovini www.aninakuhinja.si/trgovina je možno zaprositi za osebno posvetilo ge. Ane Žontar Kristanc. To storite tako, da ob oddaji naročila v polje “Opombe naročila” zapišete ime osebe ali oseb, ki ji(m) je posvetilo namenjeno. Zavedajte se, da je posvetilo, ki ga zapiše Ga. Ana Žontar Kristanc njeno osebno posvetilo, zato se izogibajte citatom, vnaprej napisanim posvetilom ali posvetilom, ki so napisana v vašem imenu. V takšnem primeru je posvetilo nelogično, ker je v bistvu vaše in ne od ge. Ane Žontar Kristanc. 

Dober primer posvetila: “Želim posvetilo za mojo hčer, Ano, ki bo kmalu praznovala rojstni dan.” 

Slab primer posvetila: “V posvetilo zapišite: Moji dragi hčerki Ani za rojstni dan. Tvoja mami.” 

Pri naročanju priročnikov sicer omogočamo osebno posvetilo, ga pa zaradi povečane možnosti poškodbe med samo dostavo, odsvetujemo. Priročniki so namreč originalno zaprti v vakuumsko folijo, ki pa jo je za potrebe pisanja posvetila treba odstraniti. Ker imajo priročniki mehke platnice se tako lahko zgodi, da se platnice med dostavo hitreje poškodujejo. V tem primeru podjetje Artish, d. o. o., za poškodbe, ki so nastale med dostavo ne odgovarja in je treba morebitne spore reševati direktno z dostavno službo. 

 

Vračilo izdelkov, reklamacije 

Reklamacije in druge vrste zahtevkov po vračilu blaga upoštevamo v roku 14 dneh od prejema blaga. 

Kupec v primeru zahtevka za vračilo blaga izpolni Obvestilo o odstopu od pogodbe (obrazec). Kupec je dolžan blago vrniti najkasneje v 14 dneh od dneva oddaje obrazca. 

V primeru odstopa od pogodbe kupec krije s tem nastale stroške (stroški dostave ipd.). 

Najkasneje v roku 14 dni po prejemu Obvestila o odstopu od pogodbe Podjetje kupcu vrne vsa prejeta plačila, in sicer z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če se je ta izrecno strinjal z uporabo drugega plačilnega sredstva in če zaradi tega ne nosi nobenih dodatnih stroškov. Podjetje lahko zadrži prejeta plačila do vrnitve blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.  

 

Cene 

Za nakup v spletni trgovini se upoštevajo spletne cene. Vse objavljene spletne cene v vseh vrstah ponudb so nepreklicne in veljajo le za nakup preko spletne trgovine www.aninakuhinja.si. 

Veljavnost cen za izbrane artikle velja na dan nakupa, torej na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.aninakuhinja.si/trgovina/. Vse cene izdelkov na https://www.aninakuhinja.si/trgovina/ so prikazane v EUR. 

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa. 

 

Plačilo in prevzem 

V spletni trgovini www.aninakuhinja.si/trgovina/ so na voljo naslednji načini plačila: 

  • po povzetju – z gotovino ali kreditno kartico, 
  • po predračunu, ki ga na vaš e-poštni naslov prejmete takoj po končanem nakupu. Predračun si lahko izdela pravna ali fizična oseba, 
  • s kreditno kartico (na voljo je plačilo z vsemi večjimi kreditnimi karticami – MasterCard, Visa, Diners, …), 
  • preko PayPal plačilnega sistema. 

Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.aninakuhinja.si/trgovina/ se zavezujete, da boste pri izbiri plačila ob povzetju ob prevzemu vašega blaga poravnali kupnino. Ob prevzemu pošiljke, obvezno podpišite spremne dokumente (dobavnica, …). 

Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati, ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu. 

V primeru naročila večje vrednosti lahko Podjetje od kupca zahteva plačilo pologa do delnega ali celotnega zneska vrednosti naročila. Podjetje kupca pred potrditvijo naročila o tem obvesti. 

 

Stroški pošiljanja 

Stroške pošiljanja plača kupec, in sicer: 

  • za naročila izdelkov znaša strošek poštnine 3,50 € ali 4,50€ odvisno od vrste izdelka. 

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini www.aninakuhinja.si/trgovina/. Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov iz spletne trgovine www.aninakuhinja.si/trgovina/ niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij. 

 

Dobavni rok 

Podjetje vam bo naročeno blago dostavilo najkasneje v 7 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru plačila z bančnim nakazilom. 

Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu. 

V primeru odsotnosti ali prezaposlenosti ge. Ane Žontar Kristanc si pridržujemo pravico za podaljšanje roka dostave.  

 

Spori 

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.aninakuhinja.si/trgovina/ med kupcem in Podjetjem, bosta stranki poizkušali reševati mirno in sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Kranju. 

 

Veljavnost 

Pogoji veljajo od dneva njihovega sprejema dalje, do preklica ali spremembe. Vsaka sprememba Pogojev je veljavna le, če je objavljena na spletni strani www.aninakuhinja.si in Kupcu dostopna na enak način kot ti Pogoji. 

Za kupca v vsakem primeru veljajo Pogoji, s katerimi je bil seznanjen v trenutku sklenitve pogodbe. V primeru, da se po sklenitvi pogodbe Pogoji spremenijo, v razmerju med Podjetjem in kupcem, ki je sklenil pogodbo na podlagi prej veljavnih Pogojev, veljajo Pogoji v spremenjeni vsebini samo v primeru, da Podjetje kupca posebej obvesti o spremembi splošnih pogojev in ta s sprejemom novih splošnih pogojev pisno ali elektronsko soglaša. 

Artish, d. o. o.  

Mavčiče, 1. 10. 2023