Anina kuhinja

Slastni jagodni mafini

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 17-18 minut

Količina: 12 mafinov

Sestavine:

2 jajci iz Zlata ptička
200 gramov bele moke iz Zlata ptička
60 gramov polnozrnate moke iz Zlata ptička
80 g narafiniranega trsnega sladkorja ali belega sladkorja
1 žlica vanilijevega sladkorja
1/2 vrečke pecilnega praška
1,5 dcl navadnega ali rastlinskega mleka iz Zlata ptička
0,5 dcl sončničnega olja
ščepec soli
2 pesti svežih jagod (če svežih nimate lahko uporabite liofilizirane)
12 čajnih žličk jagodne marmelade iz Zlata ptička

Postopek:

Natisni

Iz beljakov stepemo sneg.

Rumenjake, vanilijev sladkor in rjavi sladkor dodamo v posodo in stepamo, da postane vse skupaj kremasto. V drugi manjši posodi zmešamo moko skupaj s pecilnim praškom in jo skozi cedilo presejemo v posodo, kjer smo stepali rumenjake.

V isto posodo prilijemo mleko in olje, dodamo sol in vse skupaj počasi zmešamo z električnim mešalnikom.

Narezanim jagodam dodamo 1 čajno žličko moke in vse skupaj dobro premešamo. Vsak košček jagode mora biti tako oblečena v moko. S tem bomo preprečil, da se bodo med peko kolačkov posedle na dno.

Tako oblečene jagode z žlico počasi vmešamo v pripravljeno zmes. Nazadnje počasi vmešamo še sneg.
V pekač za mafine naložimo papirnate skodelice za mafine in jih nadevamo z žlico zmesi. Nato dodamo čajno žličko marmelade in zaključimo s preostalo zmesjo. Po vrhu potresemo sladkorčke, ali mandlje ali kosmiče.

Pečemo jih 18 minut v segreti pečici na 180 stopinj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.