Anina kuhinja

Veganske polnjene paprike v paradižnikovi omaki

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine za nadevane paprike:
4 rumene oz. babura paprike
1 majhna čebula
1 cukini bučka
2 korenčka
220 gramov srednjezrnatega riža
majhen šopek svežega peteršilja
sol po okusu
poper po okusu
700-800 ml vode ali jušne osnove
1-2 žlici oljčnega olja
1 strok česna

Sestavine za omako:
500-600 gramov paradižnikovih pelatov
1/2 rumene čebule
1 strok česna
1 žlica paradižnikovega koncentrata
3 čajne žličke sladkorja
vsaj 1/2-1 čajna žlička soli
1 čajne žličke sladke paprike v prahu
nekaj listkov sveže bazilike
nekaj vejic svežega drobnjaka
1-2 žlici oljčnega olja

Opcijsko za zgostitev: 1 dcl vode + žlica moke

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo nadev. V vroči ponvi popečemo drobno narezano čebulo. Ko se malo spusti dodamo naribana korenčka in bučko. Sestavine posolimo in pražimo da se lepo popečejo in omehčajo. Takšnim dodamo riž in ga minuto ali dve pražimo, na hitro dodamo česen in pražimo le nekaj sekund da zadiši. Prilijemo 700 ml vode. Dodamo sol in riž skuhamo do al-dente teksture.
Po potrebi prilijemo še malce vode, če le ta med kuhanjem izhlapi.

Kuhani rižoti primešamo narezan svež peteršilj in jo odstavimo.

Med kuhanjem riževega nadeva pripravimo omako. Čebulo drobno narežemo in jo popražimo na malce olja. Popraženi čebuli dodamo narezan česen, sladko papriko in mezgo. Pražimo minuto nato pa zalijemo s pelati. Prilijemo še 2-3 dcl vode, dodamo sol, sladkor in baziliko ter drobnjak. Premešamo in na nizkem ognju kuhamo dokler paprike niso nadevane.

Paradižnikovo omako spasiramo s paličnim mešalnikom.

Rižoto nadevamo v izdolbene paprike in jih pritrdimo z zobotrebcem. Položimo jih v paradižnikovo omako in jih kuhamo nadaljnih 15-20 minut- odvisno od željene kuhanosti paprike.

V kolikor želimo omako dodatno zgostiti, kuhane paprike poberemo iz omake. V manjši posodi fino zmešamo 1-2 dcl vode in moko. Vsebino med rednim mešanjem zlijemo k paradižnikovi omaki. Omako zavremo in kuhamo nadaljno minuto, da se malce zgosti, nato pa jo dodamo k kuhanim nadevanim paprikam.

Poleg nadevanih paprik postrežemo kruh ali pire krompir ali pa jih jemo kar take.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]