Anina kuhinja

Špargljevi krompirjevi njoki v smetanovi česnovi omaki

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za njoke:
350 gramov krompirjevega pireja (sveže kuhanega ali tistega, ki vam je ostal od prejšnjega kosila)
100 gramov kuhanih špargljev (alternativa 50-60 gramov špinače)
2 jajci iz Zlate ptičke
200-260 gramov pirine ali navadne moke iz Zlate ptičke
1 zravnana čajna žlička soli (to izključimo, če uporabimo pire krompir od kosila, ki je že slan)

Sestavine za omako:
1 čajna žlička masla iz Zlata ptička
200 ml sladke smetane
50-80 ml mleka iz Zlata ptička
2-3 stroki česna
1/4 čajne žličke soli oziroma po okusu
bel poper po okusu
3-4 žlice sveže naribanega parmezana

Postopek:

Natisni

Šparglje skuhamo v soljenem kropu in skupaj z nekaj žlicama vode spasiramo v kašo.

Krompirjev pire pretlačimo da je fin in mu vmešamo špargljevo kašo. Vmešamo stepeni jajci z vilico. Dodamo sol in 200 gramov moke. Premešamo in pretresemo na pomokano kuhinjsko površino. Dodamo še nekih 30 gramov moke in oblikujemo hlebček ki mora biti zelo mehak in na sredini pocast. Po potrebi dodamo še malo moke, nato pa ga razdelimo na 4 dele in vsak del oblikujemo v tanki svaljek. Svaljek narežemo na manjše njoke.

Te kuhamo v soljenem kropu toliko časa da priplavajo na površino, nato jih s penovko odložimo na cedilo.

V ponev dodamo maslo. Ko se stopi dodamo drobno nariban česen. Ko zadiši prilijemo smetano in mleko. Dodamo sol in poper. Kuhamo nekaj minut, nato pa dodamo njoke.

Čez naribamo parmezan po okusu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.