Ameriški corndogsi – hrenovke v testu

Suhe sestavine za koruzno maso. Mokre sestavine za koruzno maso. Hrenovke povaljane v moki in nabodene na palčke. Potapljanje hrenovk. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za deset corndogsov. SESTAVINE: – 5 piščančjih hrenovk– 1, 1/2 kozarca navadne moke– 1, 1/2 kozarca koruzne moke– 1, 1/2 žlice sladkorja– 2/3 vrečke pecilnega praška– 1 zvrhana čajna žlička…

Preberi več

Pšenični takitosi s piščancem

Domače pšenične tortilje. Marinirano piščančje meso. Nepopečeni tacitosi. Tacitosi s smetanovo čebulno omako. (recept zanjo tukaj ) ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 8-10 tacitosov. ( odvisno od velikosti zrezkov ) SESTAVINE: – 2 srednje velika piščančja zrezka– 2- 3 srednje veliki tortilji ( če vam iz mesa nastane 8 koščkov potem 2, drugače več…

Preberi več

Domače pšenične tortilje

Testo za tortilje. Oblikovano testo za tortiljo. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za približno 10-15 manjših tortilj. SESTAVINE: -350-400 g moke – 2 dcl vode– ščepec soli– 1/3 čajne žličke sladkorja– polovico čajne žličke pecilnega praška– 1 žlica olja OPIS PRIPRAVE:    Moko stresemo v posodo. Na sredini oblikujemo luknjo in vanjo zlijemo mlačno vodo,…

Preberi več

Krompirjev pire s popečeno začinjeno čebulo

Popečena čebula. ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4-5 srednje velikih krompirjev– ščepec soli, sladkorja– 2-3 srednje velike čebule– 7-8 žlic olja– 1 dcl mleka– 1 žlico margarine– dober ščepec peteršilja OPIS PRIPRAVE:    Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke, saj se bo tako manj časa kuhal. Nato ga zalijemo z…

Preberi več

Najboljši hrustljavi krompirček

ZAHTEVNOST:2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 2 osebi. SESTAVINE: – 5-6 krompirjev– 5-6 žlic olja – ščepec soli, popra– ( po želji lahko dodate papriko v prahu, peteršilj, rožmarin, česen ) OPIS PRIPRAVE:    Krompir nalupimo ter ga narežemo na četrtine. Nato ga kuhamo v slani vodi približno 10-15 minut. Krompir nato odcedimo in ga začinimo,…

Preberi več

Klasična mesna lazanja

Mesna omaka za lazanjo. Bešamel omaka. Oblikovanje lazanje. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 4 osebe. SESTAVINE: – kupljeno testo za lazanjo– parmezan– naribani mešani sir Sestavine za mesno omako: – 500 g mletega mešanega mesa– 2 korenja– 2 srednje veliki čebuli– 2-3 stroki česna– čajna žlička paradižnikovega koncentrata– ščepec soli, popra– peteršilj, bazilika– 1…

Preberi več

Pokrita pica

Pokrita pica je navdih iz sončne Toskane. Spodnji del pokrite pice. Nepečena pica v pripravi na peko. ZAHTEVNOST:  3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri s peko in vzhajanjem testa SESTAVINE: – 600-700 g moke (odvisno od željene debeline pice) – 2 čajni žlički soli – 2-2,5 dcl mleka – 2 čajni žlički sladkorja – 1 kocka…

Preberi več

Testenine z zeleno papriko in piščancem

Testenine z zeleno papriko in piščancem so hitro pripravljena jed, primerna za kosila in večerje. Omaka za testenine. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 6-7 žlic olja– 400 g testenin– 3-4 piščančji zrezki– 2 veliki čebuli– 2 srednje veliki zeleni papriki– 3-4 stroki česna– 2 čajni žlički paradižnikovega koncentrata– 2 čajni…

Preberi več

Ocvrte čajote

Ocvrte čajote so nekaj povsem posebnega. So kot zeleni ježki, tako da boste pri pripravi težko odnesli brez poškodb 🙂 Narezana čajota in krožniki z stepenimi jajci, drobtinami in moko. Ocvrte čajote. V ozadju sveža čajota. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45-60 minut Kot priloga za približno 4 oseb. SESTAVINE: – 1 čajota– 2-3 jajci– 1 krožnik…

Preberi več

[sg_popup id=1]