Kako skuhati krompir

Nasveti za začetnike. Krompir med kuhanjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura SESTAVINE:  -krompir– ščepec soli OPIS PRIPRAVE:    Za tiste, ki se prvič soočate z kuhanjem krompirja, vam zna kakšen nasvet priti prav. Tako da začnite z pranjem krompirja. Običajno sta za 1 porcijo/ 1 osebo dovolj 2-3 krompirja. Dobro oprane krompirje, nato položite v…

Preberi več

Testenine s pršutom in kislo smetano

Testenine s pršutom so enostavno pripravljena in odlična jed. Veliko zabave pri kuhanju. Praženje pršuta. Končana omaka, pripravljena na testenine. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minutZa 4 osebe. SESTAVINE: – 3-4 žlice sončničnega olja– 150 g narezanega pršuta– 70 g ribanega sira ( najboljši je kupljeni naribani sir, ker je v njem več različnih vrst sira)–…

Preberi več

Pečena zelenjavna rižota

Pečena zelenjavna rižota je zelo zdrava jed, ki je hitro pripravljena in nič drugega kot slastna! ČAS PRIPRAVE : 1,5 ure ZAHTEVNOST: : 2/5 Za dve osebi. SESTAVINE: –          3 do 4 velike žlice sončničnega olja-j    2 manjša piščančja zrezka        4-5 polnih pesti riža –          ½  zelene paprike –          ½  rumene paprike…

Preberi več

Domača goveja juha

  ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 ure Za 6-7 oseb. SESTAVINE: -500 g govejega mesa (sama uporabljam goveje pleče) – 2 krhki goveji kosti – 2 korenčka – polovica manjše zelene in rumene kolerabe – manjši kos stebelne zelene – par vejic peteršilja, drobnjaka in majarona – listek luštreka – malce muškatnega oreščka – 1…

Preberi več

Dunajski zrezki

Dunajski zrezki so ena izmed najbolj znanih jedi dunajske kuhinje. Toda znani niso samo na Dunaju, temveč tudi po drugih evropskih državah, ter prav tako v Sloveniji. Dunajski zrezki so v originalu telečji, toda se pripravljajo tudi z puranovim mesom. Krožniki z moko, drobtinami in zžvrkljanimi jajci. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi….

Preberi več

Pariški zrezki

Pariški zrezki so fantastična priloga k raznim vrstam pripravljenega krompirja in tudi k drugim jedem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 večja zrezka ( telečja ali puranova )– ščepec popra, soli– 1 strok česna– 0,5 – 1 l olja ali  okrog 300-400 g rastlinske masti ( v rastlinski masti dobi…

Preberi več

Tenstan krompir

Tenstan krompir je zelo tradicionalna slovenska priloga k raznim jedem in prav tako bolj ali manj preprosta za pripraviti. Z njo enostavno ne morete zgrešiti. Popečena čebula.                                                ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 5 srednje velikih kuhanih krompirjev ( nasvete – kako skuhati krompir dobite tukaj )– 1 srednje velika…

Preberi več

Vroče maline s smetano in sladoledom

Vroče maline so ena izmed najbolj slastnih sladic, ter poleg tega še nesramno enostavne za pripraviti. Maline s sladkorjem in vodo v pripravi na kuhanje. Stepena smetana z sladkorjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300-400 g malin ( zmrznjenih ali svežih )-2- 3 žlice sladkorja ( lahko več ali manj,…

Preberi več

Por z jajci

Por z jajci je hitro in enostavno pripravljena jed, ki je preprosto odlična za zajtrke, pa tudi za večerje in kosila. Praženje pora. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut SESTAVINE: -3-4 žlice sončničnega olja– 1 večji por– 4-5 jajc (odvisno od velikosti jajc)– ščepec popra, soli, peteršilja OPIS PRIPRAVE:      Začnemo z rezanjem pora na manjše…

Preberi več

[sg_popup id=1]