Polenta nadevana z balzamično rdečo čebulo, brstičnimi ohrovti in panceto je odlična jed za kosilo ali večerjo. Ne bo vam vzela veliko časa, pa bo vseeno izpadla, kot da ste jo pripravljali dolgo časa, zato je super tudi kot ideja za goste ali posebne priložnosti. Za brezmesno varianto namesto pancete uporabite feta sir. Več receptov…
Želejčki iz aronije za dobro kri
Želejčki iz aronije za dobro kri so preprosta zdrava sladica, ki so jo brez slabe vesti lahko privoščite skozi dan. Oziroma je še celo priporočljiva. Je super ideja za domače darilo za vse, še posebej pa za tiste, ki pazijo na linijo ali potrebujejo zdrav dodatek za boljšo kri ali imunski sistem. Super je tudi…
Čokoladni pralineji z malinovo sredico
Čokoladni pralineji z malinovo sredico so bili ustvarjeni s Fackelmann silikonskimi modelčki. Najdete jih v bolje založenih supermarketih….
Korenčkov humus s črnim sezamom in tunino
Korenčkov humus s črnim sezamom in tunino je odličen humus z malo drugačnim okusom, kot smo ga za humus navajeni. Je slasten za zraven toplih kruhkov, krekerjev ali tudi kot namaz za na kruh, za zdrav začetek dneva. Humus vsebuje tudi Rio Mare tunina Natura, ki je izjemno nizko kalorična in tako je jed še…
Lahek skutni jabolčni kolač
Lahek skutni jabolčni kolač sem pripravljala v keramičnem pekaču znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Pekač je vrhunski. Sama sem ga že vsaj 5x oprala v pomivalnem stroju in ostaja popolnoma nedotaknjeno enak kot ko sem ga prvič videla. Pri pripravi sem uporabljala moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več…
Kuhani čokoladno bananini ovseni kosmiči
Benquick povezujem z otroštvom, saj ga je vedno kupovala moja mama. Zame je bil kakav ob večerih nekaj posebnega in kombinirala sem ga z vsem kar sem jedla. V spominu mi je ostala tipična embalaža in še danes ko jo vidim v trgovini ali v moji omari, me odnese v otroštvo. Tako z veseljem tudi…
Klasična carbonara – brez smetane
Klasična carbonara – brez smetane, je zares preprosta jed, pripravljena v 10 minutah in neverjetno slastna. Brez dodane smetane je tudi bistveno manj težka za želodec in bolj zdrava….