Anina kuhinja

Pečen krompir z vijolično čebulo in rožmarinom

Kuhanje krompirja v soljeni vodi. Popečena čebula z rožmarinom na peki papirju. Dobro premešan, malce pokuhan krompir v pekaču. Pečen krompirček z naravnimi zrezki. V ozadju mešana solata s korenčkom in kalčki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4-5 srednje velikih krompirjev– 1 večja vijolična čebula– dober ščepec rožmarina– 4 žlice…

Preberi več

Orehovi rogljički

Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….

Preberi več

Špinačna rolada z lososom in šunko

Soljen krop desno. Zmrznjena špinača levo. Odtajana špinaša, nariban sir in stepena jajca. Surova zmes na pekaču. Pečena zmes med hlajenjem. Ohlajena zmes premazan s sirnimi namazi. Levo zeliščni sirni namaz, desno navadni. Levo šunka na zeliščnem sirnem namazu, desno prekajen losos na navadnem sirnem namazu. Ohlajena zvita rolada. Levo špinačna rolada s šunko, desno…

Preberi več

Čokoladno pecivo z vanilijevo kremo

V ozadju stepeni rumenjaki in sladkor. Spredaj sneg in zmešana moka s kakavom in čokolado v prahu, ter pecilnim praškom. Presejanje suhih sestavin v ostale. Suhe sestavine ki se niso presejale. Te vržemo stran. Vmešavanje snega v ostale sestavine. Nepečen biskvit. Pečen biskvit v ozadju. Spredaj mleko z rumom. Skuhan vanilijev puding. Stopljena margarina levo….

Preberi več

Kruhki s pica namazom

Sir, šunka, suha salama, kisla smetana, kečap, origano in  poper v posodi. V posodo dodano še eno jajce. Izgled končanega namaza. Namazani kruhki pred peko. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 20 nadevanih kosov francoske štručke. SESTAVINE: – francoske štručke ( Lahko tudi navaden kruh, če le teh nimate. Recept za domače francoske štruce najdete…

Preberi več

Domače sirove štručke

Moka, olje in sol v posodi.   Dodajanje vzhajanega kvasa v luknjico na sredini moke. Zgnetenemu testu dodamo sir in ga vgnetemo v testo. Narejeno testo v pripravi na vzhajanje. Testo po vzhajanju. Znova pregneteno testo razdeljeno na 4 dele. Ustvarjene štručke.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut priprave + 1 ura vzhajanja +…

Preberi več

Mešana solata s tuno, mladim sirom in kalčki

Bistvene sestavine na delovni površini. Pripravljena solata na krožniku. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 paradižnik– 1/5 zelene solate– 1 mala konzerva tune– 1/2 kozerve vloženih kalčkov– 1/2 rdeče paprike–  mladi sir ( količina po želji )– 2 žlici jabolčnega kisa– 2-3 žlice olivnega olja– ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE:…

Preberi več

Krompirjeva juha s hrenovkami

Praženje čebule in surovega narezanega krompirja. Praženemu krompirju in čebuli dodana jušna osnova. Dodajanje začimb juhi. Narezana hrenovka oziroma dve polovici hrenovke. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 40 minut ( s kuhanjem vred) Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 hrenovka oz. 2 polovici ( poljubna vrsta – svinjska, piščančja…)– 1 večja čebula– 4-5 srednje velikih krompirjev– 1,5…

Preberi več

Kaneloni nadevani z omako iz mletega mesa

Vse sestavine za palačinke v posodi.   Zmiksana zmes za palačinke.   Spečene palačinke.   Narezana čebula, česen, nariban korenček in začinjeno meso.   Paradižnikov pire, rdeče vino, zmešano meso in sir.   Popražen česen, čebula in korenček.   Narejen mesni nadev.   Krožniki s stepenimi jajci, moko in drobtinami.   Nadev na palačinki.  …

Preberi več

[sg_popup id=1]