Anina kuhinja

O meni

Svojo kuharsko pot sem začela leta 2010 s pisanjem osebnega kuharskega bloga Ljubezni polna skleda, ki me je, zahvaljujoč mojemu pridnemu objavljanju, leta 2012 popeljal do snemanja reklamnih televizijskih oglasov za kuhinjsko posodo.

Po snemanju oglasov se je moja zgodba leto pozneje nadaljevala z vodenjem lastne televizijske kuharske oddaje, ki se je tri sezone predvajala na programu POP TV. V tistem obdobju sem izdala svojo prvo kuharsko knjigo.

Pot sem nadaljevala z lastno blagovno znamko Anina kuhinja, pod katero je leta 2014 izšla moja prva splošna kuharica z naslovom Anina kuhinja.

Istega leta sem ustvarila tudi svoj nov osebni kuharski-lifestyle blog z imenom Anina kuhinja, ki je zaživel 24.10.2014, ravno na moj rojstni dan. Še danes na blogu pridno objavljam recepte, video recepte, pišem o materinstvu in o svojem življenju. Na spletni strani najdete tudi mojo osebno spletno trgovinico.

Leta 2014 sva skupaj z možem napisala tudi svojo prvo pravljico za otroke, z naslovom Zajček Timi in čarobni recept. Pravljica je bila darilo najinemu prvemu sinu Timonu, po katerem je glavni junak, zajček Timi, tudi dobil ime. Pravljica skozi prisrčno zgodbo postreže z zdravimi in preprostimi recepti, ki jih lahko doma pripravite skupaj s svojimi najmlajšimi.

Naslednje leto sem izdala kuharico Sladka Anina kuhinja, ki je bila namenjena sladkosnedom. Prav tako sem tisto leto svojo strast usmerila v obdobja, skozi katera sem plavala v tistem času, in izdala dva priročnika z recepti, in sicer priročnik Anina kuhinja za najmlajše, namenjen uvajanju goste hrane pri dojenčkih, in priročnik Anina kuhinja za nosečnice in doječe mamice, namenjen mamicam v obdobju nosečnosti in dojenja.

Leta 2015 sem začela v lastni kuhinji snemati tudi spletne video recepte za svoje bralce in tako še dodatno popestrila vsebino svojega bloga.

Oktobra, leta 2016 je izšla moja četrta kuharica, Anina kuhinja za nenapovedane goste, ki je namenjena vsem, ki želite goste očarati s hitrimi, preprostimi ter božanskimi jedmi.

Naslednje leto, v marcu 2017, pa sem izdala svoj tretji priročnik, Anina kuhinja za nosečnice z nosečniškim diabetesom. Ker sem se med drugo nosečnostjo sama spopadala z gestacijskim diabetesom in ugotovila, da je pravzaprav težko priti do relevantnih informacij, sem se odločila, da se sama o tem pozanimam, testiram, naredim jedilnike in nenazadnje tudi posvetujem s strokovnjaki in na koncu izdam priročnik, ki bo olajšal in poenostavil prehranjevanje mamicam, ki so med nosečnostjo prejele isto diagnozo.

Marca 2018 je zaradi velikega povpraševanja izšel priročnik Anina kuhinja za malčke, ki vsebuje več kot 100 preizkušenih in fotografiranih receptov jedi za otroke, starejše od enega leta. Vse od izida Anine kuhinje za najmlajše, sem namreč dobivala mnogo prošenj za nadaljevalno kuharico, namenjeno malčkom od enega leta starosti naprej. Starši se namreč pogosto znajdejo v dilemi, kaj otrokom kuhati, predvsem ko jim življenje na glavo obrne prvorojenec in je zanje vse novo. Sicer pa tudi starši z več otroki velikokrat pripravljajo vedno enake obroke in kar pozabijo na kakšno hitro, zdravo in okusno možnost. Ta kuharica je tako namenjena njim in na splošno vsem staršem, ki si želijo novih idej za zajtrk, kosilo, večerjo, prigrizek ali sladico. Poleg vseh idej za recepte pa vsebuje tudi razdelek Ustvarjanje, ki spodbuja kulinarično ustvarjalnost v krogu družine. Ker pa se danes vse več otrok spopada z alergijami na hrano sem zadnjo kategorijo posvetila njim. Recepti ne vsebujejo mlečnih izdelkov, glutena, jajc in oreščkov.

Danes sodelujem z večjim številom manjših in večjih podjetij s kulinaričnega področja kot tudi s področij, povezanih s prehrano dojenčkov, nosečnic in doječih mamic. Redno vodim predavanja na te teme kot seveda tudi kulinarične šove, tečaje oziroma delavnice in motivacijska druženja. Na željo podjetij z njihovimi izdelki ustvarjam zanimive kulinarične vsebine, kot so spletni recepti, dogodki in spletni video recepti. Več o podjetjih s katerimi sodelujem si lahko preberete v referencah.

Moj blog se lahko od začetka delovanja, torej oktobra 2014, pohvali z 2011 recepti, ki na stran privabijo več tisoč unikatnih obiskovalcev na dan. Zelo aktivna sem tudi na socialnih medijih, kjer imam že 57858 všečkov na Facebooku, 10034 sledilcev na Instagramu ter 6990 naročnikov na YouTube kanalu.