Smetanova omaka s piščancem in gorčičnimi semeni

Zmešana smetana z mlekom in moko. Kuhanje smetanove omake z gorčičnimi semeni. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 čajni žlički gorčičnih semen– 2 puranja / piščančja zrezka – polovica majhne čebule– 150 ml smetane za kuhanje– 1 čajna žlička moke– 1 dcl mleka– ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE:    V…

Preberi več

Njoki v smetanovi omaki z baziliko in česnom

Smetanova omaka z baziliko in česnom. Njoki v smetanovi omaki z baziliko in česnom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 700-800 g njokov ( nasvete kako narediti njoke najdete tukaj)– 200 ml smetane za kuhanje– 2 pesti ribanega sira– 4-5 svežih večjih listov bazilike ( lahko uporabite posušeno baziliko )– ščepec…

Preberi več

Vojvodinski krompirček

Kuhanje narezanega olupljenega krompirja. Pretlačeni kuhani krompir z rumenjaki in margerino ter začimbami. Oblikovanje vojvodinskih krompirčkov. Tapkanje krompirčkov z rumenjakom. Pečeni vojvodinski krompirčki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1200 g krompirja (približno 10 srednje velikik krompirjev )– 1 zvrhana žlica margarine– 4 rumenjaki– ščepec muškatnega oreščka, soli, popra OPIS PRIPRAVE:…

Preberi več

Zeljnata solata z rdečim fižolom

ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1 konzerva rdečega fižola– polovica večje glavice zelja– ščepec soli, popra– 4-5 žlic kisa– 4 žlice olivnega ali sončničnega olja OPIS PRIPRAVE:    V posodo naribamo zelje in ga osolimo ter premešamo. Pustimo ga vsaj 10- 15 minut, saj bo tako postal veliko bolj mehek….

Preberi več

Domači njoki s kislo smetano

Kuhanje krompirja. Sestavine v pripravi za testo. Rezanje enega svaljka. Nekuhani njoki v čakanju na vročo kopel 😉 Njoki ki so že kuhani in pridejo na vrh posode. Njoki na cedilu. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 3 zelo lačne osebe. SESTAVINE: – 500-600 g krompirja (prb. 6 srednje velikih krompirjev )– 200-300 g moke–…

Preberi več

Testenine z bolonjsko omako

Praženje česna, čebule in korenja. Praženje česna, sebule, korenja in mesa. Bolonjska omaka. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 40 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 300-400 g testenin -500 g zmletega mesa/ faširanega mesa – 500 g zmiksanih pelatov – 1 srednje velika čebula – 2 stroka česna – 2 manjša korenčka – 1 dcl goveje…

Preberi več

Rolada iz govejega mesa nadevana z omako iz rumene paprike

Sestavine za mesno testo v električnem mešalniku. Zmiksane sestavine. Razvaljano testo na aluminijasti foliji. Nadevano testo. Zvita rolada z koščki masla. Ovita rolada z aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 4 osebe, kot priloga. SESTAVINE: – 200-225 g kuhanega govejega mesa – 60 g kruha ( 2 majhni štručki ) – 3…

Preberi več

Krhki pustni flancati

Moka, rumenjaki, maslo, vino, sladkor, kisla smetana, sol in pecilni prašek v posodi.   Mešanje sestavin.   Malce zmešanim sestavinam dodan sneg.   Testo pripravljeno na počivanje. Rezanje kock iz testa.   Začetek oblikovanja kock.   Desni rob zavihate pod kvadrat.   Ga potegnete skozi luknjico od zareze.   Del ki ste ga potegnili skozi…

Preberi več

Zelenjavna rižota s piščancem in sojino omako

Zelenjavna omaka s piščancem in sojino omako. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 velika korenčka– polovica srednje velike zelene paprike– polovica srednje velika rdeče paprike– 2 srednje veliki čebuli– 2 manjša stroka česna– 2 čajni žlički sojine omake– ščepec soli, sladkorja, popra– 2 puranova/ piščančja zrezka– 2 žlici moke– 1…

Preberi več

[sg_popup id=1]