Anina kuhinja

Atijeva češpljeva – slivova marmelada

Moj ati že 20 let vsako leto kuha češpljevo (tako ji reče on) in marelično marmelado in za moje pojme je pravi ekspert. Njegova marmelada je najboljša in vedno je zmanjka v trenutku. Zame in za vas, sem dokumentirala pripravo, pri kateri sem mu pomagala in si vestno zapisovala njegove mere in navodila. Zato da…

Preberi več

Ozimnica – preprosta jabolčna kaša

Jabolčna kaša je super ozimnica, zaj jo lahko množično uporabljate pri peki – sploh pri peki sladic, ki ne vsebujejo jajc. Kaša je namreč popolno nadomestilo. Seveda pa je slastna tudi sama po sebi in zna biti luštna malica. Kašica je primerna tudiza dojenčke in malčke od 4 mesecev naprej. (brez dodanega cimeta in vanilije…

Preberi več

Kumarični zeleni ajvar ali namaz

Poleg cukini buč, ki delajo kot nore, je letos naš vrt poln tudi svežih kumar. Preprosto preveč jih je, da bi jih sproti pojedli. Imam jih poln hladilnik (za vse, ki vas zanima imam Boschev hladilnik z VitaFresh predalom, ki zares dolgo ohrani svežino sadja in zelenjave) in shrambo in odločila sem se da jih…

Preberi več

Nekaj minutna jagodna marmelada z agarjem in brez sladkorja

Nekaj minutna jagodna marmelada z agarjem in brez sladkorja je super hitra različica, ki ohrani vse vitamine v sadežu saj ta praktično skoraj ni toplotno obdelan. Prav tako je pripravljena z agarjem, ki je rastlinsko želirni sredstvo in je tako marmelada primerna tudi za vegetarijance.  …

Preberi več

Praznična jabolčna – kutina marmelada

Najboljša marmelada, kar sem jih kdaj jedla in skuhala. Priporočam! 😉   Za 15 kozarčkov. Čas priprave: 2 ure Sestavine: – 2,5 kg jabolk (stehtani že olupljeni in razkoščičeni) – 6-7 večjih kutin – 1,7 kg sladkorja – 1 liter vode – 2 limoni – 3 vrečke vnilijevega sladkorja – 15 klinčkov – 1 zvrhana…

Preberi več

[sg_popup id=1]