Anina kuhinja

Popečeni kruhki s pica namazom iz otroštva

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: 12 kruhkov

Sestavine:

12 toast kruhkov (ali manjših kosov kruha ali narezana večja francoska štruca)
125 gramov PIK kuhane šunke
100 gramov PIK zimske suhe salame
150 gramov narezane gavde ali edamca ali mocarele
2 polni žlici kisle smetane
2 žlici kečapa
1/2 čajne žličke suhega origana
1 jajce

Postopek:

Natisni

Šunko, suho salamo in sir narežemo na majhne kocke.

Zmešamo s kislo smetano, stepenim jajcem, origanom in kečapom. Dobro premešamo.

Nadevamo izbran kruh in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 10-12 minut, da se sir stopi.

Takoj postrežemo.

Nasvet:
Če pripravljamo kruhke za praznovanje ali goste, lahko pica namaz pripravimo tudi dan vnaprej in nas počaka v hladilniku.

Pica kruhke sem pripravljala s PIK Vrbovec izdelki, ki so super za vsa poletna “druženja” ob žaru in drugih piknik priložnostih, saj ponujajo raznovrstne možnosti uporabe. Mesnine PIK so brez ojačevalcev arome, umetnih barvil, glutena in soje ter imajo 25 % manjšo vsebnost soli.
Več informacij o njih najdete tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]