Anina kuhinja

Topli sendvič z umešanimi jajčki, kečapom in kislo smetano

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 dobro obložena sendviča. SESTAVINE: 4 jajca ščepec origana 1 mala pest sira 2-3 žlice naribane posebne salame 1 žlica kečapa za jajca 1 žlička kisle smetane in kečapa za premaz 4 toasti malce olja za peko jajc OPIS PRIPRAVE: Jajca stepemo. Dodamo jim naribano salamo in sir….

Preberi več

Pečeni melancani s paradižnikovo omako in sirom

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za manjši pekač. Za 4-5 prilog. SESTAVINE: ščepec soli in popra 4 pesti sira 200 ml zmletih pelatov 1 čajna žlička paradižnikove mezge dober ščep sladke paprike v prahu 1 večji melancan 1 žlička bazilike 2 žlici olivnega olja OPIS PRIPRAVE: Pelate zavremo in začinimo s poprom, papriko v…

Preberi več

Pohane / ocvrte šnite / kruhove rezine s skuto

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: 1 jajce 8-9 žlic mleka 1 žlica sladkorja 2 žlici smetane 2-3 kosi kruha 1 žlica kisle smetane 2 žlici skute 2 žlici sladkorja za skutino kremo OPIS PRIPRAVE: Jajca, mleko, sladkor in smetano dobro zmešamo. V zmes potopimo rezino kruha in jo pustimo malce…

Preberi več

Bananin jogurtov shake

ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 banana – 2 dcl jogurta – 1 žlica meda – 1 žlica limoninega soka OPIS PRIRAVE: Banano olupimo in narežemo na koščke. Dodamo jo v električni mešalnik in ji prilijemo jogurt, ter med. Vse skupaj dobro zmiksamo. Po želji dodamo malce limoninega soka….

Preberi več

Solata iz testenin z mocarelo, majonezo in paradižnikom

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebe. SESTAVINE: – 70-80 g testenin – 2 paradižnika – polovica rdeče paprike – 100-150 g mocarele – 2-3 žlice majoneze – 2 žlici kisa – ščepec soli in popra OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo in ohladimo. Paradižnik, papriko in mocarelo narežemo na manjše koščke. Vse pripravljene sestavine…

Preberi več