Anina kuhinja

Kolač s cukini bučko, jogurtom in cimetom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 1 kolač

Sestavine:

  • 270 gramov črne moke (ali navadne)
  • 115 gramov masla sobne temperature
  • 150 gramov trsnega ali navadnega sladkorja in ščepec soli
  • limonina lupinica 1 organske limone
  • 2 večji jajci
  • 1 žlica Kotanyi burbonskega vanilijevega sladkorja
  • 100 gramov grškega jogurta (ali kisle smetane ali klasičnega jogurta)
  • 1 srednje velika cukini bučka
  • 1/2 čajne žličke Kotanyi cimeta
  • 1/4 čajne žličke Kotanyi mletega ingverja
  • 1 vrečka pecilnega praška

Postopek:

Natisni
  1. Sladkor in maslo penasto umešamo. Takrat dodamo limonino lupinico in ponovno premešamo.
  2. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake vmešamo v masleno zmes. Iz beljakov stepemo sneg. Moko presejemo in zmešamo skupaj s pecilnim praškom, cimetom v prahu in ingverjem v prahu.
  3. V jajčno zmes postopoma vmešamo moko, sol in jogurt. Na koncu nežno vmešamo še naribano bučko in sneg.
  4. Pekač dobro namastimo ali obložimo s papirjem za peko. Zmes prestavimo v pekač.
  5. Obložen pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45-50 minut. Če kolač preveč porjavi, ga pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo do pečenega. Kolač je pečen, ko iz njega pride čist zobotrebec.

oglasek (1)