Sestavine:
- Sestavine za juho:
- 500 gramov govejega bočnika/pleča
- 1 kos krhke goveje kosti
- 1/2 podzemeljne kolerabe
- 1/2 nadzemeljne kolerabe
- zeliščni šopek – peteršilj, drobnjak in luštrek
- črni poper v zrnu – 1-2 čajni žlički
- 1 čajna žlička soli
- ščepec muškatnega oreščka – po želji
- 2 manjša korenčka
- Sestavine za ribano kašo:
- 1 jajce
- ščepec soli
- 5-7 žlic moke
Postopek:
Natisni- Meso in kost operemo. Zelenjavo prav tako operemo in olupimo.
- V večjo posodo dodamo meso in vse ostale sestavine za juho in jo zalijemo s hladno vodo. Vsebino pripeljemo do vretja in nato temperaturo znižamo na nižjo in kuhamo nadaljno uro-dve. (več časa-bolje)
- Kuhano juho precedimo, po želji dodamo kanček paradižnikove mezge, dosolimo po okusu in pripravimo ribano kašo.
- V manjši mikser dodamo jajce, 5 žlic moke in sol. Miksamo in po potrebi dodamo še malo moke da dosežemo teksturo ribane kaše.
- Ribano kašo dodamo v vrelo juho in jo kuhamo 4-5 minut. Juho postrežemo skupaj s svežim peteršiljem.