Anina kuhinja

Goveja juha z ekspresno ribano kašo

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 120 minut

Količina: 6 oseb

Sestavine:

  • Sestavine za juho:
  • 500 gramov govejega bočnika/pleča
  • 1 kos krhke goveje kosti
  • 1/2 podzemeljne kolerabe
  • 1/2 nadzemeljne kolerabe
  • zeliščni šopek – peteršilj, drobnjak in luštrek
  • črni poper v zrnu – 1-2 čajni žlički
  • 1 čajna žlička soli
  • ščepec muškatnega oreščka – po želji
  • 2 manjša korenčka
  • Sestavine za ribano kašo:
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 5-7 žlic moke

Postopek:

Natisni
  1. Meso in kost operemo. Zelenjavo prav tako operemo in olupimo.
  2. V večjo posodo dodamo meso in vse ostale sestavine za juho in jo zalijemo s hladno vodo. Vsebino pripeljemo do vretja in nato temperaturo znižamo na nižjo in kuhamo nadaljno uro-dve. (več časa-bolje)
  3. Kuhano juho precedimo, po želji dodamo kanček paradižnikove mezge, dosolimo po okusu in pripravimo ribano kašo.
  4. V manjši mikser dodamo jajce, 5 žlic moke in sol. Miksamo in po potrebi dodamo še malo moke da dosežemo teksturo ribane kaše.
  5. Ribano kašo dodamo v vrelo juho in jo kuhamo 4-5 minut. Juho postrežemo skupaj s svežim peteršiljem.