Anina kuhinja

Beljakovo pecivo z brusnicami in rozinami

Čas priprave: 10

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: pekač 30x20 cm

Sestavine:

  • 8 žlic brezglutenske Schaer moke Mix it ali 8 žlic navadne pšenične moke
  • 8 beljakov
  • 6 žlic navadnega sladkorja
  • 2 žlici vanilijevega sladkorja
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 1 pest brusnic
  • 1 pest rozin
  • 1 pest oreščkov – po želji

Postopek:

Natisni
  1. Beljake stepemo v sneg. Vanje vmešamo sladkor in vanilijev sladkor.
  2. Nato počasi vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom in grobo narezano suho sadje.
  3. Zmes prelijemo v namaščen pekač (velikosti približno 30x20cm) in položimo v segreto pečico na 150 stopinj za 20-30 minut. Pecivo je pečeno ko iz njega pride čist zobotrebec.
  4. Ohlajeno pecivo zrežemo na manjše kocke.

Kadar vam od potice, krofov ali drugih sladic ostanejo beljaki, je to pecivo kot nalašč da jih porabite.

Schaer