Vsa naročila, oddana med 15.1.2020 in 19.1.2020, bodo odposlana po 20.1.2020. Hvala za razumevanje!

Anina kuhinja

Piškotna makova pita s čokoladnim ganachem

Piškotno makovo pito s čokoladnim ganachem sem pripravljala v prav posebnem Zenker pekaču, ki ponuja obliko, da pečeno pito ali kolač le preprosto nadevamo, ko je že pečena. Nadevamo lahko s svežim sadjem ali pa s takšnimi in drugačnimi nadevi, kot je recimo tokrat, ganache….

Preberi več

Babičina dobrota po receptu moje mami

Babičina dobrota po receptu moje mami je en mojih najljubših receptov iz otroštva. Namazana z domačo slivovo marmelado je naravnost božanska. Pri pripravi mi je pomagal moj najboljši kuhinjski prijatelj – Boschev Optimum in Boscheva pečica. 🙂…

Preberi več

Lahek skutni jabolčni kolač

Lahek skutni jabolčni kolač sem pripravljala v keramičnem pekaču znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Pekač je vrhunski. Sama sem ga že vsaj 5x oprala v pomivalnem stroju in ostaja popolnoma nedotaknjeno enak kot ko sem ga prvič videla. Pri pripravi sem uporabljala moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več…

Preberi več

Narobe obrnjen medeni kolač s pomarančami in cimetom

Narobe obrnjen medeni kolač s pomarančami in cimetom je slasten preprost kolač, ki sem ga pripravila na keramičnem pekaču za peko kolačev in pogač znamke Emile Henry. Več o njem najdete tukaj. Pekač je vrhunski in res ni težav da bi se kolač na samo keramiko prijel in bi bila odstranitev težavna. Kolač kar pade…

Preberi več

Praznični Spekulas mandljevi štruklji

Praznični Spekulas mandljevi štruklji so noro slastni domači sladki štruklji, ki so popolna praznična sladica. Z vonji spominja na Spekulas piškote, zato jim sama rečem kar Spekulas štruklji in so zato še posebej primerni za Miklavžev praznik….

Preberi več

[sg_popup id=1]