Sestavine:
- 250 gramov moke
- 100 gramov mletih mandljev
- 180 gramov masla
- lupinica ene bio limone
- 3-4 žlice limoninega soka
- ščepec soli
- noževa konica sode bikarbone
- 20-30 sliv – lahko jih nadomestite tudi z dodatnimi 5-6 žlicami slivove marmelade
- 3 žlice slivove marmelade
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 1 žlica vanilijevega sladkorja
- 250 ml sladke smetane
- 250 gramov mascarpone sira
- 2-3 žlice sladkorja v prahu
Postopek:
Natisni- Moko, mlete mandlje, sodo, sol, sodo bikarbono, limonino lupinico, limonin sok in maslo zmiksamo da se sestavine povežejo.
- Dve tretjine zmesi pritisnemo ob dno pekača obloženega s papirjem za peko. Čez premažemo slivovo marmelado in razporedimo polovice sliv.
- Preostalo testo zmiksamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem in potresemo čez slive. Vsebino položimo v pečico na 180 stopinj za eno uro.
Smetano zmiksamo s sirom in sladkorjem v prahu. - Pito ohladimo, zrežemo na manjše kocke in okrasimo s mascarpone smetano.
Komentarja ni mogoče oddati.