Sestavine:
- 6 piščančjih beder
- 250-300 ml mletih paradižnikovih pelatov
- 2 stroka česna
- 1 žlica Zigante masla z belim tartufom
- 1 žlica medu
- 1 zravnana čajna žlička soli
- Črni poper ali čili v prahu po okusu
Postopek:
Natisni- V kozico ali manjšo posodico dodamo pelate, maslo, med, drobno narezan česen sol in poper. Vsebino pripeljemo do vretja.
- Mesu po želji zarežemo 1-2 rezini, da bo omaka lepše začinila samo meso. Meso prelijemo z 2/3 omake – počakamo da se na mesu malce ohladi, nato pa omako dobro vgnetemo v meso. Ostalo omako prihranimo da z njo mažemo meso med peko.
- Bedra položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 60 minut. Vsake 15/20 minut meso premažemo. Med peko meso lahko tudi obrnemo.
- Pečeno meso pokrijemo z aluminijasto folijo in ga pustimo počivati 15 minut, nato pa ga postrežemo.