Anina kuhinja

Lepljiva piščančja bedrca z maslom z belim tartufom in paradižnikovo omako

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 60 minut

Količina: 6 beder

Sestavine:

  • 6 piščančjih beder
  • 250-300 ml mletih paradižnikovih pelatov
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica Zigante masla z belim tartufom
  • 1 žlica medu
  • 1 zravnana čajna žlička soli
  • Črni poper ali čili v prahu po okusu

Postopek:

Natisni
  1. V kozico ali manjšo posodico dodamo pelate, maslo, med, drobno narezan česen sol in poper. Vsebino pripeljemo do vretja.
  2. Mesu po želji zarežemo 1-2 rezini, da bo omaka lepše začinila samo meso. Meso prelijemo z 2/3 omake – počakamo da se na mesu malce ohladi, nato pa omako dobro vgnetemo v meso. Ostalo omako prihranimo da z njo mažemo meso med peko.
  3. Bedra položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 60 minut. Vsake 15/20 minut meso premažemo. Med peko meso lahko tudi obrnemo.
  4. Pečeno meso pokrijemo z aluminijasto folijo in ga pustimo počivati 15 minut, nato pa ga postrežemo.