Sestavine:
- 6 jajc
- 180 gramov kvalitetne temne čokolade
- 120 gramov rjavega ali trsnega sladkorja (ali navadnega)
- 1 žlica vanilijevega sladkorja
- ščepec soli
- 8 žlic masla
- 2 žlici koruznega škroba
- 1 zravnana čajna žlička pecilnega praška
- 150-200 gramov drobno narezanega skuhanega in olupljenega kostanja
- 200 ml sladke smetane + žlica sladkorja v prahu
- 5-6 žlic kostanjeve kreme (lahko jo tudi izključite) – recept tukaj
Postopek:
Natisni- Nadrobljeno čokolado, sladkor, vanilijev sladkor, sol in maslo pristavimo nad vodno kopeljo in počasi stopimo med rednim mešanjem.
- Kostanj skuhamo in olupimo, ter drobno narežemo. Da bomo dobili okrog 150 gramov olupljenega kostanja, moramo skuhati kar nekje 250-300 gramov kostanja v lupini. Jajca stepemo.
- V stopljeno čokolado, ki je sobne temperature postopoma med rednim mešanjem vmešamo jajca, nato vmešamo presejan škrob in pecilni prašek in čisto na koncu še kostanj.
- Vsebino prelijemo v dobro nameščen pekač. (lahko tortni, lahko pa tudi klasični 25x30cm za končno obliko kock) Pekač položimo v segreto pečico na 180 stopinj, z ventilacijsko funkcijo za 25-30 minut, oziroma dokler zobotrebec iz peciva ne pride ven čist.
- Torto ohladimo in prestavimo iz pekača. Premažemo s kostanjevo kremo in mehko stepeno smetano in postrežemo.