Izdolbene francoske štruce – domače. Zmečkano trdo kuhano jajce. Narezan sir, kumarice, šunka in izdolben kruh. Zmešan nadev. Polnjenje štruc. Zavijanje štruc v aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 štruci. SESTAVINE: – 2 francoski štruci– 10 dag sira gaude– 10 dag sira ementaler– 20-30 dag šunke– 7-8 večjih kislih kumaric– 100 g…
Solata z motovilcem, koruzo, paradižnikom in fetaki sirom
Sestavine v skledi pred mešanjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 3 srednje veliki paradižniki– 3 pesti motovilca– 1 pest koruze iz konzerve– 50-70 g fetaki sira ( mehki feta sir )– 2-3 žlice kisa– 1 žlica olja– ščep popra OPIS PRIPRAVE: Motovilec operemo in ga malce narežemo da listi…
Pomfri / ocvrti francoski krompirček
Olupljen in umit surov krompir. Narezan krompirček v ospredju. Zadaj posoda obložena s papirnatimi brisačkami in olje ki se segreva. Cvrenje krompirčka. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 6-7 manjših krompirjev– olje za cvretje– sol OPIS PRIPRAVE: Krompir olupimo, umijemo in narežemo na palčke debeline približno 7-8 mm. Takšne nato…
Jabolčni mafini / muffini s cimetom
Naribana ožeta jabolka. Pripravljen pekač. Levo beljaki, desno rumenjaki s sladkorjem. Narejen sneg. Presejanje moke v ostale sestavine. Dodajanje snega. Napolnjene posodice z jabolki na 1 žlici zmesi. Nepečeni jabolčni mafini s cimetom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut ( skupaj s peko ) Za 12 mafinov. SESTAVINE: – 2 jajca– 280 g moke– 1 vrečka…
Ledeni frape / milkshake iz gozdnih sadežev
Nezmiksane sestavine v kozarcih. Narejen shake. V ozadju električni mešalnik. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 5 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4 pesti zmrznjenih gozdnih sadežev– 4-5 dcl mleka– 2 žlici medu OPIS PRIPRAVE: Vse sestavine stresemo/zlijemo v električni mešalnik in zmiksamo. Če v frapeju ne želite pešk, ga s cedilom ( pomagate si z…
Špageti v smetanovi čebulni omaki s pršutom
Narezana čebula in pršut. Popečena čebula in pršut. Dodajanje origana omaki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400-500 g špagetov– 100- 120 g pršuta– 1 srednje velika čebula– pest parmezana – 200 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 polna žlica moke– ščepec soli, popra, origana in manjši ščepec sladkorja…
Zimska zelenjavna juha
Pripravljena zelenjava brez krompirja. Rezanje korenja. Narezana zelenjava. Narezan krompir na rezalni deski in praženje čebule v posodi. Popražena čebula. Praženje vse zelenjave. Dodajanje začimb. Kuhana juha. Zmiksana juha s kislo smetano. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 6 oseb. SESTAVINE: – 3 brstični ohrovti– dobra pest zelja– 2 korenja– 1/5 srednje velike cvetače– polovica…
Pasulj
Vsebina posode po kuhanju 1,5 ure. Na sliki skuhano meso, čebula, in še ne skuhan fižol. Odstranjena kuhana čebula, zalita s tekočino iz posode. Odstranjeno kuhano meso. Zmiksana čebula z paličnim- električnim mešalnikom. Popražena paprika v prahu. Popražena paprika v prahu zalita s tekočino iz posode. Vse sestavine v posodi v pripravi na še dobro…
Puranje meso v smetanovi omaki z grahom
Popečena čebula in meso. Končno vretje omake. Smetanova omaka z grahom poleg pečenega krompirčka s peteršiljem in česnom v prahu. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 puranja ali piščančja zrezka– 50-60 g graha– 100 ml smetane za kuhanje– 1 manjša čebula– ščepec soli, popra– slabo pest naribanega sira – 1…
Porova fritata z drobnjakom
Stepena jajca z drobnjakom, soljo, poprom in sladkorjem v posodi. Narezan por in čebula. V ozadju nariban sir in parmezan v posodici. Popečena zelenjava. Popečena zelenjava levo. Desno stepena začinjena jajca. Sestavine v ponvi. Potresen sir čez ostale sestavine. Fritata pripravljena za pečico. Pečena fritata. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 3-4 osebe. SESTAVINE: –…