Anina kuhinja

Nadevane francoske štruce

Izdolbene francoske štruce – domače. Zmečkano trdo kuhano jajce. Narezan sir, kumarice, šunka in izdolben kruh. Zmešan nadev. Polnjenje štruc. Zavijanje štruc v aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 štruci. SESTAVINE: – 2 francoski štruci– 10 dag sira gaude– 10 dag sira ementaler– 20-30 dag šunke– 7-8 večjih kislih kumaric– 100 g…

Preberi več

Solata z motovilcem, koruzo, paradižnikom in fetaki sirom

Sestavine v skledi pred mešanjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 3 srednje veliki paradižniki– 3 pesti motovilca– 1 pest koruze iz konzerve– 50-70 g fetaki sira ( mehki feta sir )– 2-3 žlice kisa– 1 žlica olja– ščep popra OPIS PRIPRAVE:    Motovilec operemo in ga malce narežemo da listi…

Preberi več

Pomfri / ocvrti francoski krompirček

Olupljen in umit surov krompir. Narezan krompirček v ospredju. Zadaj posoda obložena s papirnatimi brisačkami in olje ki se segreva. Cvrenje krompirčka. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 6-7 manjših krompirjev– olje za cvretje– sol OPIS PRIPRAVE:    Krompir olupimo, umijemo in narežemo na palčke debeline približno 7-8 mm. Takšne nato…

Preberi več

Jabolčni mafini / muffini s cimetom

Naribana ožeta jabolka. Pripravljen pekač. Levo beljaki, desno rumenjaki s sladkorjem. Narejen sneg. Presejanje moke v ostale sestavine. Dodajanje snega. Napolnjene posodice z jabolki na 1 žlici zmesi. Nepečeni jabolčni mafini s cimetom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut ( skupaj s peko ) Za 12 mafinov. SESTAVINE: – 2 jajca– 280 g moke– 1 vrečka…

Preberi več

Ledeni frape / milkshake iz gozdnih sadežev

Nezmiksane sestavine v kozarcih. Narejen shake. V ozadju električni mešalnik. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 5 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4 pesti zmrznjenih gozdnih sadežev– 4-5 dcl mleka– 2 žlici medu OPIS PRIPRAVE:    Vse sestavine stresemo/zlijemo v električni mešalnik in zmiksamo. Če v frapeju ne želite pešk, ga s cedilom ( pomagate si z…

Preberi več

Špageti v smetanovi čebulni omaki s pršutom

Narezana čebula in pršut. Popečena čebula in pršut. Dodajanje origana omaki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400-500 g špagetov– 100- 120 g pršuta– 1 srednje velika čebula– pest parmezana – 200 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 polna žlica moke– ščepec soli, popra, origana in manjši ščepec sladkorja…

Preberi več

Zimska zelenjavna juha

Pripravljena zelenjava brez krompirja. Rezanje korenja. Narezana zelenjava. Narezan krompir na rezalni deski in praženje čebule v posodi. Popražena čebula. Praženje vse zelenjave. Dodajanje začimb. Kuhana juha. Zmiksana juha s kislo smetano. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 6 oseb. SESTAVINE: – 3 brstični ohrovti– dobra pest zelja– 2 korenja– 1/5 srednje velike cvetače– polovica…

Preberi več

Pasulj

Vsebina posode po kuhanju 1,5 ure. Na sliki skuhano meso, čebula, in še ne skuhan fižol. Odstranjena kuhana čebula, zalita s tekočino iz posode. Odstranjeno kuhano meso. Zmiksana čebula z paličnim- električnim mešalnikom. Popražena paprika v prahu. Popražena paprika v prahu zalita s tekočino iz posode. Vse sestavine v posodi v pripravi na še dobro…

Preberi več

Puranje meso v smetanovi omaki z grahom

Popečena čebula in meso. Končno vretje omake. Smetanova omaka z grahom poleg pečenega krompirčka s peteršiljem in česnom v prahu. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 puranja ali piščančja zrezka– 50-60 g graha– 100 ml smetane za kuhanje– 1 manjša čebula– ščepec soli, popra– slabo pest naribanega sira – 1…

Preberi več

Porova fritata z drobnjakom

Stepena jajca z drobnjakom, soljo, poprom in sladkorjem v posodi. Narezan por in čebula. V ozadju nariban sir in parmezan v posodici. Popečena zelenjava. Popečena zelenjava levo. Desno stepena začinjena jajca. Sestavine v ponvi. Potresen sir čez ostale sestavine. Fritata pripravljena za pečico. Pečena fritata. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 3-4 osebe. SESTAVINE: –…

Preberi več

[sg_popup id=1]