Anina kuhinja

Kremna rižota z jurčki in mascarpone sirom

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

1 manjša rumena čebula
2 stroka česna
150 gramov piščančjega mesa (prsa ali stegna brez kosti)
1 manjša pest posušenih jurčkov ali 2-3 sveži jurčki
120-140 gramov arborio riža znamke Delizie dal Sole iz Eurospina
1/3 čajne žličke suhega peteršilja ali vejica svežega
ščepec belega popra
1/2 čajne žličke soli – po okusu
100 ml suhega belega vina
200-250 ml jušne osnove ali vode
3-4 žlice sveže naribanega parmezana
1 žlica mascarpone sira znamke Pascoli Italiani iz Eurospina

Postopek:

Natisni

Čebulo in česen narežemo na drobno. Suhe gobe speremo s toplo vodo in namočimo v toplo vodo za 15-20 minut.

Piščančje meso narežemo na manjše koščke.

V ponev dodamo žlico oljčnega olja in na njem popražimo čebulo.

Med praženjem jo malo posolimo in počakamo da se lepo spusti. Takrat ji dodamo česen, piščančje meso in riž, ter pražimo toliko časa, da meso zamatira, in riž malo postekleni.

Gobe ožamemo in narežemo. Dodamo jih k rižu in vse skupaj zalijemo z vinom. Prilijemo še 200-250 ml jušne osnove. Dodamo peteršilj, bel poper in sol. Premešamo in pokrijemo, ter na manjši temperaturi kuhamo 15-17 minut.

Takrat rižoto odkrijemo, po okusu dosolimo in jo odstavimo. Vmešamo ji parmezan in mascarpone sir.

Takoj postrežemo.

Večina uporabljenih izdelkov v receptu iz Eurospina je trenutno v akciji po super nizkih cenah. Za ogled vseh ugodnosti, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.