Anina kuhinja

Čebulne francoske štručke

Moka, sol in olje v posodi. Vmešavanje vzhajanega kvasa v luknjo sredi moke. Narejeno testo pred vzhajanjem. Dodajanje popečene čebule testu. Pregnetena čebulna hlebčka. Narejeni surovi čebulni francoski štručki pred vzhajanjem. Francoski štručki po vzhajanju. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode– 25 g kvasa– 2-3 žličke olja– 0,5…

Preberi več

Hladna solata iz testenin s koruzo, grahom in papriko

Grah, koruza in narezana rdeča paprika. Dodajanje soli, kisa, majoneze in popra. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 400 g testenin- polžkov– 300 g graha iz konzerve– 300 g koruze iz konzerve– 1 rdeča paprika ( če jo imate radi lahko uporabite dve)– ščepec soli, popra– 4 polne žlice majoneze– 3…

Preberi več

Paradižnikova solata z belim fižolom

Narezan paradižnik, beli fižol in narezana čebula. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 5-6 srednje velikih paradižnikov– 150 g belega fižola iz konzerve– polovica manjše vijolične čebule– 2-3 žlice kisa– 2-3 žlice olja– ščepec soli, popra OPIS PRIPRAVE:   Paradižnik narežemo na kocke, mu dodamo fižol in  na drobno narezano čebulo….

Preberi več

Pečen krompir z vijolično čebulo in rožmarinom

Kuhanje krompirja v soljeni vodi. Popečena čebula z rožmarinom na peki papirju. Dobro premešan, malce pokuhan krompir v pekaču. Pečen krompirček z naravnimi zrezki. V ozadju mešana solata s korenčkom in kalčki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4-5 srednje velikih krompirjev– 1 večja vijolična čebula– dober ščepec rožmarina– 4 žlice…

Preberi več

Orehovi rogljički

Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….

Preberi več

Špinačna rolada z lososom in šunko

Soljen krop desno. Zmrznjena špinača levo. Odtajana špinaša, nariban sir in stepena jajca. Surova zmes na pekaču. Pečena zmes med hlajenjem. Ohlajena zmes premazan s sirnimi namazi. Levo zeliščni sirni namaz, desno navadni. Levo šunka na zeliščnem sirnem namazu, desno prekajen losos na navadnem sirnem namazu. Ohlajena zvita rolada. Levo špinačna rolada s šunko, desno…

Preberi več

Čokoladno pecivo z vanilijevo kremo

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. V ozadju stepeni rumenjaki in sladkor. Spredaj sneg in zmešana moka s kakavom in čokolado v prahu, ter pecilnim praškom. Presejanje suhih sestavin v ostale. Suhe sestavine ki se niso presejale. Te vržemo stran. Vmešavanje snega v ostale sestavine. Nepečen biskvit. Pečen…

Preberi več

Kruhki s pica namazom

Sir, šunka, suha salama, kisla smetana, kečap, origano in  poper v posodi. V posodo dodano še eno jajce. Izgled končanega namaza. Namazani kruhki pred peko. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 20 nadevanih kosov francoske štručke. SESTAVINE: – francoske štručke ( Lahko tudi navaden kruh, če le teh nimate. Recept za domače francoske štruce najdete…

Preberi več

[sg_popup id=1]