Sestavine:
Sestavine za juho:
žlica oljčnega olja
1/2 hokaido buče (ali druge oranžne buče)
3 krompirji
1 majhna čebula
3 korenji
1 strok česna
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/2 čajne žličke suhega peteršilja ali vejica svežega
vsaj 1/2 čajne žličke soli – po okusu
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
2-3 žlice kisle smetane – za zraven
Sestavine za izrezane buče iz testa:
1 paket svežega listnatega testa
1 rumenjak + 3 žlice vode
Postopek:
NatisniZelenjavo narežemo. V posodo dodamo žlico oljčnega olja in dodamo vso zelenjavo. Zalijemo z litrom vode oziroma toliko vode da zelenjavo za cm pokrijemo. Dodamo sol, sladko papriko in peteršilj. Kuhamo na manjši do srednji temperaturi 40 minut.
Vmes iz listnatega testa izrežemo oblike buč in jim izrežemo poljubne izraze. Rumenjak zmešamo z vodo in pripravljene buče premažemo s čopičem. Položimo jih v segreto pečico na 200 stopinj za približno 10 minut, da se lepo zlato rjavo obarvajo.
Med peko vklopimo 1. stopnjo pare, če imate parno pečico, ali pa na dno položite posodico z vodo.
Kuhano juho s paličnim mešalnikom lepo ukašimo. Po okusu jo dosolimo.
Juhe serviramo in jim na vrh dodamo strašljive kruhke. Zraven postrežemo kislo smetano.