Anina kuhinja

Hrenovke mumije

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 10 hrenovk

Sestavine:

1 zavitek svežega listnatega testa znamke Tre Mulini iz Eurospina
10 hrenovk iz Eurospina
1 jajce iz Eurospina
2 žlici vode
nacho sir iz Eurospina – za oči

Za prilogo lahko ponudite:
– kečap
– nacho sir
– kislo smetano
– majonezo
– gorčico

Postopek:

Natisni

Hrenovke operemo in dobro osušimo.

Rumenjak zmešamo z vodo. Listnato testo narežemo na trakove. Trakove ovijemo okrog hrenovk, tako da pustimo del za obraze zunaj.

Položimo na papir za peko in narahlo premažemo s pripravljenim rumenjakom.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj, na zgornjo tretjino za 12-15 minut, da se testo speče in željeno obarva.

Hrenovke malce ohladimo, nato pa jim iz nacho sira ali gorčice ali kečapa naredimo oči.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]