Anina kuhinja

Hrenovke mumije

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 10 hrenovk

Sestavine:

1 zavitek svežega listnatega testa znamke Tre Mulini iz Eurospina
10 hrenovk iz Eurospina
1 jajce iz Eurospina
2 žlici vode
nacho sir iz Eurospina – za oči

Za prilogo lahko ponudite:
– kečap
– nacho sir
– kislo smetano
– majonezo
– gorčico

Postopek:

Natisni

Hrenovke operemo in dobro osušimo.

Rumenjak zmešamo z vodo. Listnato testo narežemo na trakove. Trakove ovijemo okrog hrenovk, tako da pustimo del za obraze zunaj.

Položimo na papir za peko in narahlo premažemo s pripravljenim rumenjakom.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj, na zgornjo tretjino za 12-15 minut, da se testo speče in željeno obarva.

Hrenovke malce ohladimo, nato pa jim iz nacho sira ali gorčice ali kečapa naredimo oči.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.