Anina kuhinja

Čokoladna pita za noč čarovnic

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: pita premera 26 cm ali višja s premerom 24 cm

Sestavine:

Sestavine:
1 zavitek krhkega testa (recept za domače krhko testo lahko ukradeš tukaj)
150 gramov bele čokolade + 100 ml sladke smetane
1 čajna žlička Dr.Oetker vanilijeve arome
250 ml sladke smetane
3 lističi Dr. Oetker želatine
1 žlica Dr. Oetker mletega sladkorja
150 gramov temne čokolade + 80 ml sladke smetane

Postopek:

Natisni

Krhko testo spečemo na slepo. Torej razporedimo ga po namaščenem pekaču. Nanj dodamo papir za peko in čezenj potresemo suh riž/fižol in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 25-30 minut, da se lepo zlato zapeče. Takšnega ohladimo.

Sladko smetano za belo čokolado segrejemo skoraj do vretja. Takrat odstavimo in vmešamo belo čokolado in vanilijevo aromo, ter mešamo da se čokolada stopi.

Dve tretjine zmesi razlijemo po pečenem testu. Ohladimo. Tretjino prihranimo za vzorec na vrhu pite.

Sladko smetano skupaj s sladkorjem v prahu stepemo samo da se malo poveča njena prostornina ampak je še vedno kar tekoča.

Želatino namočimo v hladni vodi za 5-10 minut, da se omehča. V posodo dodamo 50 ml vode in vanjo dodamo ožeto želatino, ter jo na nizki temperaturi stopimo. Stopljeno vmiksamo v pripravljeno smetano. Smetano razporedimo po beli čokoladi in položimo v hladilnik za vsaj 2-3 ure.

Segrejemo še sladko smetano za temno čokolado. Ko skoraj zavre jo odstavimo in vanjo vmešamo temno čokolado. Fino premešamo da se lepo stopi, nato pa prelijemo čez smetano.

S preostalo belo čokolado zarišemo piko in kroge naokrog. S palico razvlečemo navzven in ustvarimo mrežo. Če mreža ni popolna nič zato – tudi moja mi je nagajala, ampak malčka sta bila vseeno nad njo navdušena.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]