Sestavine:
170 gramov moke
30 gramov Dr.Oetker grenkega kakava
1 vrečka Dr.Oetker pecilnega praška
2 veliki jajci
ščepec soli
120 gramov sladkorja
2 čajni žlički Dr.Oetker vanilijeve arome
140 ml vode z mehurčki
120 ml sončničnega olja
1 čajna žlička Dr.Oetker rumove arome
120-140 gramov Dr. Oetker čokoladnih kapljic
12 žličk čokoladnega namaza
Postopek:
NatisniJajca ločimo na beljake in rumenjake. Moki dodamo pecilni prašek in kakav v prahu in premešamo. Vodo z mehurčki zmešamo z oljem.
Rumenjakom dodamo sladkor. Beljake stepamo in jim med stepanjem dodamo ščep soli, ter jih stepamo do čvrstega snega.
Rumenjake stepamo do svetlo rumenega. Dodamo rumovo in vanilijevo aromo. Po delih dodajamo tekoče sestavine in presejane suhe.
Ko je vse vmešamo vmešamo tri četrtine čokoladnih kapljic – nekaj jih prihranimo za okras na vrhu.
Na koncu vmešamo sneg.
V pekač za mafine razporedimo papirčke in nadevamo po eno žlico zmesi. Nanjo položimo čajno žličko čokoladnega namaza in zaključimo s čokoladno zmesjo. Po vrhu potresemo preostale čokoladne kapljice.
Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 17-18 minut.