Anina kuhinja

Piščančji zrezki v naravni omaki ob zelenjavnih polnozrnatih štrukljih

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4 osebe

Sestavine:

4 piščančji zrezki ali dva zrezana piščančja fileja
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/3 čajne žličke belega popra
1/2 čajne žličke soli
200 ml vode ali jušne osnove
50 ml vode + 1 zvrhana žlica moke

Za prilogo:
Zelenjavni polnozrnati štruklji – iz Moji štruklji
Zelenjavni veganski polnozrnati štruklji -iz Moji štruklji
Sirovi štruklji – iz Moji štruklji

Postopek:

Natisni

Zrezke začinimo s soljo, česnom in poprom. V ponev dodamo čajno žličko oljčnega olja in na njej popečemo meso, da se ponekod malo zlato obarva. Med peko naj bo ponev pokrita s pokrovom.

Nato zalijemo z vodo ali jušno osnovo. Malce posolimo, nato pa pokrijemo in kuhamo na nizki temperaturi slabo uro.

Vodo zmešamo z moko in vlijemo k mesu. Zavremo ter počakamo da se omaka zgosti. Po okusu dosolimo.

Štruklje pogrejemo v pečici in jih serviramo poleg mesa.

Piščančje zrezke v naravni omaki sem pripravljala ob zelenjavnih polnozrnatih štrukljih, ki so vse do mene prispeli kar po pošti. Moji štruklji imajo namreč spletno trgovino in priznam da sem naravnost navdušena, saj njihove štruklje obožujem. Njihovo celotno izbiro si lahko ogledaš tukaj. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.