Anina kuhinja

Lešnikove kremne rezine

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: pekač 20x30cm

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
4 jajca
6 žlic moke
6 žlic mletih BAM praženih lešnikov
6 žlic sladkorja
6 žlic mleka
ščepec soli
1 čajna žlička pecilnega praška

Sestavine za kremo:
500 gramov mascarpone sira
250 ml sladke smetane
3 zvrhane žlici sladkorja v prahu
2 zvrhani žlici BAM lešnikovega namaza
3 lističi želatine

Ostale sestavine:
preostali lonček BAM lešnikovega namaza
1 dcl mleka
2-3 žlice ruma
2-3 žlice sladkorja v prahu
1 čajna žlička cimeta
1 pest BAM praženih lešnikov – grobo narezanih

Postopek:

Natisni

Pražene lešnike zmeljemo.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in mu med miksanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo do svetlo rumene barve. Takrat presejemo moko in pecilni prašek. Prilijemo mleko in dodamo mlete lešnike. Premešamo.

Nežno vmešamo sneg in prelijemo v namaščen pekač. Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, nekih 22-25 minut – da zobotrebec iz peciva pride ven čist. Ohladimo.

Ohlajenega namočimo z mlekom, ki smo mu vmešali rum.

Želatino namočimo v hladno vodo. Mascarpone in lešnikov namaz, ter sladkor zmiksamo v enotno zmes. Želatino ožamemo in jo v 30-40 ml vode stopimo na najnižji temperaturi na štedilniku. Stopljeno z mikserjem vmešamo v sladko smetano.

Ko je želatina vmešana mascarpone kremo vmešamo s sladko smetano. Po okusu dosladkamo.

Čez biskvit premažemo preostali lešnikov namaz in prelijemo s kremo. Položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur, najbolje čez noč.

Sladkor v prahu zmešamo s cimetom in potresemo čez kremo. Zrežemo na rezine in jih dodatno okrasimo z grobo narezanimi lešniki.

Lešnikove kremne rezine sem pripravljala z vrhunskimi izdelki iz spletne trgovine Mojačokolada.si, ki poleg lešnikovih izdelkov drži tudi ogromno drugih čudovitih izdelkov za peko in sladkanje. 😉

Z mojo promo kodo ANACASTI pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. dobite brezplačno dostavo. Naj komu koda pride prav. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.