Anina kuhinja

Piceta z zelenjavo in tuno

Picete so fantastične za kakšna praznovanja in družabne večere. Prav tako so primerne za kosila in večerje, lahko pa jih imamo tudi kot prilogo k pire krompirju.                                                                   Piceta s tuno.                                                             Piceta z zelenjavo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400 g moke– polovica kocke kvasa– 1,5 dcl vode– 3 žlice…

Preberi več

Pire krompir

Pire krompir je odlična jed, ki jo večinoma pripravimo kot prilogo k raznim mesnim jedem. Vanj lahko vmešamo razne sestavine, in ne moremo zgrešiti. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: pol ure Za 2 osebi. SESTAVINE: – 5 manjših krompirjev– ščepec soli– 1 dcl mleka– 1 zvrhana žlica margarine OPIS PRIPRAVE:      Začnemo z lupljenjem krompirja, ki ga…

Preberi več

Bananin milkshake z vanilijevim sladoledom

Bananin milkshake je popolna sladica in hkrati pripravljena v ultra kratkem času. Z njo boste zagotovo navdušili.                                                          Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za eno osebo. SESTAVINE: – 1 banana – 1,5 dcl mleka – polovica žlice medu – 1 kepica vanilijevega sladoleda – 2 čajni žlički limoninega soka OPIS…

Preberi več

Bučkina omaka s smetano

Danes imam za vas recept za slastno omako, pripravljeno iz bučk. Omaka se izvrstno poda k kakršnikoli obliki krompirja, mesa, ali rib. Z njo lahko zanimivo popestrite svojo jed. Upam da vam bo všeč. Na sliki bučkina omaka z pečenim krompirjem, tuno, svežim paradižnikom in korenčkom.                                                         Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE:…

Preberi več

Domači kruh

Živijo Dragi moji Za vas imam recept domačega kruha. Praviloma testo vsebuje vodo ne mleka, in ne vsebuje jajc, toda meni je različica z mlekom in jajci bolj všeč, tako da, upam da bo tudi vam 🙂  ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri z vzhajanjem Za 4 zelo lačne želodčke. SESTAVINE: –          1 kocka kvasa…

Preberi več

Sataraš

   Sataraš je jed, ki izhaja iz naše sosednje državice imenovane Madžarska. Prav tako je zelo popularna tudi v južno-vzhodni Evropi. Pripravlja se jo na različne načine, in tudi moj recept ni tipični sataraš, temveč moja izboljšana verzija. 🙂 Sataraš lahko pripravite za zajtrk, kosilo ali večerjo. Zlato zapečena čebula. Stepena jajca in omaka za…

Preberi več

Curryeva omaka s piščancem

    Curry [kári] je mešanica začimb. Pradomovina curryja je Indija. Curry sestavlja vsaj 12 do 15 sestavin, ponekod v Indiji zmešajo tudi do 36 sestavin. Osnovne sestavine so: kajenski poper, črni poper, nageljnove žbice, koriander, ingver, kurkuma,muškatni orešček, muškatni cvet, gorčica in pimenta. Moja omaka je vbistvu moja različica tipične indijske jedi s piščancem. Sama…

Preberi več