Picete so fantastične za kakšna praznovanja in družabne večere. Prav tako so primerne za kosila in večerje, lahko pa jih imamo tudi kot prilogo k pire krompirju. Piceta s tuno. Piceta z zelenjavo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400 g moke– polovica kocke kvasa– 1,5 dcl vode– 3 žlice…
Pire krompir
Pire krompir je odlična jed, ki jo večinoma pripravimo kot prilogo k raznim mesnim jedem. Vanj lahko vmešamo razne sestavine, in ne moremo zgrešiti. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: pol ure Za 2 osebi. SESTAVINE: – 5 manjših krompirjev– ščepec soli– 1 dcl mleka– 1 zvrhana žlica margarine OPIS PRIPRAVE: Začnemo z lupljenjem krompirja, ki ga…
Torta z višnjami
Živijo 🙂 Naslednji recept, ki ga imam pripravljenega za vas je recept za torto z višnjami. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura, brez časa, za ohlajanje biskvitaZa 10 oseb. Foto: Kristijan Žontar, istock SESTAVINE: – 7 jajc– 14 žlic sladkorja– 10 žlic moke– 1 pecilni prašek – 2 polni žlici kakava v prahu– 1,5 žlice čokolade…
Pečena jajca na oko
Za tiste, ki še nikoli niste pekli jajca na oko, vam bo tukajšnji recept lahko v pomoč. Jajca na oko, so namreč zelo tipični zajtrk, so pa večinoma šteti kot priloga k pečeni slanini v tipičnem angleškem zajtrku. Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 1O minut SESTAVINE: -1 jajce – ščepec soli, popra,…
Bananin milkshake z vanilijevim sladoledom
Bananin milkshake je popolna sladica in hkrati pripravljena v ultra kratkem času. Z njo boste zagotovo navdušili. Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za eno osebo. SESTAVINE: – 1 banana – 1,5 dcl mleka – polovica žlice medu – 1 kepica vanilijevega sladoleda – 2 čajni žlički limoninega soka OPIS…
Bučkina omaka s smetano
Danes imam za vas recept za slastno omako, pripravljeno iz bučk. Omaka se izvrstno poda k kakršnikoli obliki krompirja, mesa, ali rib. Z njo lahko zanimivo popestrite svojo jed. Upam da vam bo všeč. Na sliki bučkina omaka z pečenim krompirjem, tuno, svežim paradižnikom in korenčkom. Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE:…
Domači kruh
Živijo Dragi moji Za vas imam recept domačega kruha. Praviloma testo vsebuje vodo ne mleka, in ne vsebuje jajc, toda meni je različica z mlekom in jajci bolj všeč, tako da, upam da bo tudi vam 🙂 ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri z vzhajanjem Za 4 zelo lačne želodčke. SESTAVINE: – 1 kocka kvasa…
Sataraš
Sataraš je jed, ki izhaja iz naše sosednje državice imenovane Madžarska. Prav tako je zelo popularna tudi v južno-vzhodni Evropi. Pripravlja se jo na različne načine, in tudi moj recept ni tipični sataraš, temveč moja izboljšana verzija. 🙂 Sataraš lahko pripravite za zajtrk, kosilo ali večerjo. Zlato zapečena čebula. Stepena jajca in omaka za…
Zeljni štrudelj
Živijo 🙂 Sama osebno nisem največji oboževalec kislega zelja, ampak ‘ Zeljni štrudelj ‘, tako mu namreč rečemo pri nas doma, je fantastična jed iz kislega zelja. Če hočete probati nekaj posebnega in novega vam priporočam da spečete to jed. Če pa imate radi kislo zelje, vam zagotavljam da bo to ena izmed vaših…
Curryeva omaka s piščancem
Curry [kári] je mešanica začimb. Pradomovina curryja je Indija. Curry sestavlja vsaj 12 do 15 sestavin, ponekod v Indiji zmešajo tudi do 36 sestavin. Osnovne sestavine so: kajenski poper, črni poper, nageljnove žbice, koriander, ingver, kurkuma,muškatni orešček, muškatni cvet, gorčica in pimenta. Moja omaka je vbistvu moja različica tipične indijske jedi s piščancem. Sama…