Mmm kako so bile dobre. 😉 Upam, da vam bo recept všeč.
Čas priprave: 2 uri (večina je čakanja)
Za 15 malih pit ali eno veliko.
Sestavine za testo:
– 200 g moke
– 120 g zelo hladnega masla
– 90 g sladkorja
– 1 celo jajce
– 1 rumenjak
Sestavine za kremo:
– 1 vrečka prahu za vanilijev puding
– 400 ml mleka
– 60-80 g masla
– 4 žlice sladkorja v prahu
– 4-6 mandarin (tukaj lahko uporabite katerokoli sadje, ki ga imate v hladilniku)
V multipraktik stresete moko, sladkor in maslo
in ga 10x s presledki hitro zmiksate. Tako boste dobili pravo teksturo.
Nato dodate jajce in rumenjak, ter vse skupaj še nekajkrat zmiksate.
Vsebino stresete na delovno površino in jo čimhitreje oblikujete v hlebček. Zavijete ga v folijo in stisnete, da dobite nekakšen disk. Takšnega položite v hladilnik za 1 uro ali vsaj pol ure.
Med tem časom skuhate puding in ga pokrijete s prozorno folijo, ter položite v hladilnik.
S tem preprečite, da se na vrhu pudinga naredi skorjica in si tako olajšate delo, saj ne potrebujete mešati puding ves čas hlajenja.
V manjši posodi na najmanjši vročini stopite maslo. Stopljenemu umešate presejen sladkor v prahu (nepresejen večinoma vsebuje bunkice, ki jih v končnem izdelku gotovo nočete).
Ko sta puding in maslo hladna, ju vmešate skupaj in je krema končana.
Pekač za pite dobro namastite in pomokate. Takšnega položite v skrinjo za 5 minut. Iz hladilnika vzamete testo in ga razvaljate na debelino 3 mm. Ne pozabite dobro pomokati površine, ker se vam zna drugače prijemati.
Iz testa izrežete krogce (sama sem si pomagala s kozarcem) in jih nežno zložite v hladen pekač. Na dno nepečenih pit, z vilicami vtisnete pikice, ki bodo preprečile, da se testo napihne.
Pite pečete na 200 stopinj, slabih 15 minut, oziroma dokler lepo ne porjavijo.
Takšne ohladite in napolnite s kremo.
Po vrhu zložite mandarine.
Veselo sladkanje 😉
kje se kupi pekač za mini pite? ga iščem in iščem…
Jaz sem ga našla v Merkurju- btc. 😉
Ana, eno vprašanje… 🙂
Sem ravno med ustvarjanjem pit, pa mi jasen ta dodatek k pudingu – maslo in sladkor. Ali bi se sladkor moral stopit? Ker meni se ne, temveč samo leži na tleh…
Hvala že vnaprej za pomoč 🙂
LP, Nives
Živjo Nives 🙂
Isto kremo sem uporabila tudi pri tem receptu – http://www.ljubeznipolnaskleda.si/2011/04/metrski-kolac-malce-drugace.html – na 10. sliki lahko vidiš kako mora izgledati zmešan sladkor z maslom. Saj si uporabila sladkor v prahu ane?
Lep pozdravček,
Ana
Hej Ana 🙂
Hvala za info, bom vedela za drugič… sem uporabila sladkor v prahu, ampak mi ni uspela ravno taka zmes kot na tvoji sliki. Pa vseeno, tortice so bile slastne, sem bila zelo pohvaljena in so seveda hitro zmanjkale. Namesto mandarin sem uporabila jagode, z drugimi besedami NJAAMIII 🙂
Hvala za še en super recept in pozdravček od mene 🙂
No, super. Hvala, ker si sporočila. Vesela sem, da ti je recept dobro služil. 🙂
Naslednjič pa kremo lahko narediš tudi na ta način, ki je zagotovo uspešen. Maslo sobne temperature miksaš skupaj s sladkorjem, dokler ne dobiš zelo svetle lahke kreme. To potem vmešaš v puding. 🙂
Lep pzdravček,
Ana 🙂