Anina kuhinja

Tenstano, praženo kislo zelje z ocvirki in čebulo

No, pa se je začela sezona zelja. Pri nas doma smo ga vedno veliko pojedli in težko bi rekla, da sem ga kdaj res oboževala. Zdaj pa ko si kuham sama, in imam možnost, da ga ne bi jedla, sem ugotovila, da ga prav pogrešam. In tale varianta zraven pečenih klobas, je pač hočete ali ne, prava slovenska dobrota.

Prav zanima me katera priprava kislega zelja, pa je vam najljubša? Meni osebno sta te dve – Zeljnata prosena kaša in  zeljnat štrudelj. 🙂

ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 5 oseb.

SESTAVINE:

  • 1 čebula
  • ščepec soli, popra
  • 1/2 čajne žličke paprike v prahu
  • 1 zvrhana žlica ocvirkov v masti
  • 700 g kislega zelja

OPIS PRIPRAVE:

Čebulo narežemo in popečemo na olju. Ko postane zlato rumena ji dodamo ožeto zelje. Če nam je ožeto zelje še vedno prekislo, ga lahko zalijemo z vodo in na hitro zavremo ter potem dobro odcedimo.

 

Tudi zelje popečemo. Dodamo mu malce soli, ker je zelje že tako bilo namočeno v solnici, in malce popra, ter paprike v prahu.
V drugi posodici popražimo ocvirke.

Zlijemo jih čez zelje, vse skupaj premešamo, še malce popražimo in postrežemo.

Takšno zelje lahko postrežemo zraven pečenih klobas, krvavic,..

Dober tek!

Komentarji

  1. Njamsi, njamsi. Če že, si rad naredim takšnega, po vrhu pa fižoliko pa je to to!!! Delam brez ocvirkov oz. masti. Saj me poznaš :>, nepoboljšljiv 🙁
    Danes sem imel kombinajšn ZELJE/FIŽOL, PZ ŠPECLI in ena izmed mojih omiljenih solat; BROKOLI/CVETAČA/KORUZIKA kisla solata. Njaaaam.
    Ja vem ja. Manjka še kakšen dober kos mesa, a še nisem tako daleč, da bi to vpeljeval v redni obrok.

    1. Uau noro mi je brati tvoje komentarje, ker se tvoja strast do kuhanja prav čuti v njih, sploh pa mi vedno daš kakšno dobro idejo za kuhanje. 🙂 Sama tudi redko uporabljam ocvirke, vendar bolj zato, ker niso prav preveč zdravi, ampak včasih pa tako zapašejo. 🙂

      Mmm tvoja solatka zveni odlično. Mogoče nekaj podobnega danes zase pripravim tudi jaz. 😉

      Super si! Hvala za

Komentarja ni mogoče oddati.