Obljuba dela dolg, in ker sem vam včeraj obljubila, da danes objavim sladico iz hrušk, bom tako tudi naredila. 🙂 Lepo nedeljo vam želim.
Čas priprave: 20 minut
Za 4 skodelice.
Sestavine:
– 2 zreli hruški
– 2 pesti orehov
– 2 sveža jajčka
– 250 g mascarpone sira
– 2,5 žlici sladkorja v prahu
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
Opis priprave:
Hruški operemo, jima odstranimo peške in peclja, ter ju narežemo na manjše koščke.
Pripravimo si dve posodi. V eno spadata beljaka, v drugo rumenjaka.
V posodo z rumenjaki stresemo sladkor in vanilijev sladkor in vse skupaj stepamo z električnim mešalnikom vsaj 5-10 minut.
Iz beljakov stepemo sneg. V sladko rumenjakovo zmes vmešamo sir. Nato pa še nežno sneg.
V posodice nato po slojih razporedimo kremo, hruške in orehe.
Položimo za vsaj 30 minut v hladilnik.
Sladica je super ideja za takrat ko imate nepričakovane obiske ali pa se vam enostavno ne da predolgo packati v kuhinji.
Veselo sladkanje 😉