Anina kuhinja

Fritata / frtalja s špinačo, papriko in gorgonzolo

Obstaja ena sestavina, ki vedno počiva v mojem hladilniku in to so domača jajčka. Moja mama ima doma kokoške in iskreno, domača jajčka v okusu konkretno prekašajo kupljene. V jedeh, ki temeljijo na njih je zelo pomembno, da so le-ta kar se da najbolj kvalitetna.

Torej danes sem si zaželela zajtrk z jajčki in težko bi katerakoli jajčna jed prekašala res dobro frtaljo. kaj pa vi najrajši pripravite iz jajčk?

Za 2 osebi.

Čas priprave: 30-35 minut

Sestavine:

– 4 jajca
– 1-2 pesti špinače
– 1/4 rdeče paprike
– 1/2 male čebule
– majhen koščke gorgonzole
– ščepec soli in popra

– kruh

Opis priprave:

Čebulo in papriko narežemo na manjše koščke in popečemo.

Popečeni odstavimo in ohladimo.

Jajčka stepemo in jim umešamo sol, poper in špinačo. Na koncu vmešamo še ohlajeno popečeno čebulo in papriko.

V ponvi (mora biti taka, ki jo lahko položite tudi v pečico) na srednji temperaturi segrejemo žličko olja in ji dodamo pripravljeno jajčno mešanico. Potresemo jo z gorgonzolo.

Pečemo jo nekaj minut dokler ne vidimo, da je po robovih jajce že malo zakrknilo. Takrat ponev položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 10 minut.

Tako pripravljeno fritato postrežete zraven kruha.

Dober tek 😉