Kdo pravi, da je zelje le za solate in juhe. 😉 Ta omaka je simpl k pasulj in za povrh vsega za prste polizat.
Za 2 osebi.
Čas priprave: 20-30 minut
Sestavine:
– 1/4 zelnjate glave
– 1 mala čebula
– majhen košček piščančjega mesa
– 1 dcl jušne osnove
– ščepec paprike v prahu
– ščepec soli in popra
– mali ščepec sladkorja
– ščepec česna v prahu ali mali strok česna
– 1/3 čajne žličke paradižnikove mezge
– slab dcl mleka
– 1 čajna žlička moke
Zelje narežemo na trakove debeline slabega pol centimetra.
V ponvi popečemo na drobno narezano čebulo, ko zarumeni ji dodamo zelje. Posebej na manjši ponvi popečemo piščančje meso, narezano na drobne koščke. Zelje pečemo dokler se lepo ne spusti, nato ga zalijemo z jušno osnovo in mu dodamo, sol, poper, mleto papriko, mezgo, sladkor, popečeno meso in česen v prahu.
Vse skupaj nežno pokuhavamo na srednji vročini dokler večina vode ne izhlapi.
V manjši posodi dobro zmešamo mleko in moko. Vse skupaj nato vmešamo v zelje.
Zavremo, da se omaka zgosti in postrežemo zraven pire krompirja.
Če pa slučajno ne jeste mesa, ga brez skrbi lahko izključite in bo omaka še vedno zelo okusna.
Dober tek!
Ta recept mi je zelo zelo všeč. Dobra ideja, ki si jo lahko prilagodimo glede na to, da rada ločujem beljakovine in ogljikove hidrate … če se le da. Pri tem receptu lahko izbiramo, kaj bomo kombinirali.
Lp.