Anina kuhinja

Sataraš

   Sataraš je jed, ki izhaja iz naše sosednje državice imenovane Madžarska. Prav tako je zelo popularna tudi v južno-vzhodni Evropi. Pripravlja se jo na različne načine, in tudi moj recept ni tipični sataraš, temveč moja izboljšana verzija. 🙂 Sataraš lahko pripravite za zajtrk, kosilo ali večerjo. Zlato zapečena čebula. Stepena jajca in omaka za…

Preberi več

Curryeva omaka s piščancem

    Curry [kári] je mešanica začimb. Pradomovina curryja je Indija. Curry sestavlja vsaj 12 do 15 sestavin, ponekod v Indiji zmešajo tudi do 36 sestavin. Osnovne sestavine so: kajenski poper, črni poper, nageljnove žbice, koriander, ingver, kurkuma,muškatni orešček, muškatni cvet, gorčica in pimenta. Moja omaka je vbistvu moja različica tipične indijske jedi s piščancem. Sama…

Preberi več

Testenine s čebulo in smetano

  Drugi recept, je moja najljubša omaka za testenine, ki je zelo enostavno in hitro pripravljena, prav tako pa tudi ni potrebno prav veliko sestavin. Če imate radi čebulo, so testenine s to omako prav za vas 🙂                                                         Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Recept za…

Preberi več

Pica

   Píca (italjansko pizza) je jed italjanske kuhinje iz vzhajanega testa, obloženega predvsem z paradižnikovim pirejem in sirom ( mozzarela ). Začinimo jo z baziliko ali origanom in spečemo v peči. Taka osnovna vrsta pice ima vse barve italjanske zastave in se imenuje po soprogi prvega italijanskega kralja Umberta I, Margeriti – pica margerita. Danes…

Preberi več