Nimate idej kaj bi pripravili kadar dobite goste, pa imate čisto malo časa na razpolago. (ojoj, zvenim kot gospe iz top-shopa 😉 ) Te kruhki so naravnost smešno simpl, sploh pa izgledajo tako očarljivo. Zelo priporočam. 😉 Za 1 francosko štruco. Čas priprave: 15 minut Sestavine: – 1 francoska štruca – 30-40 rezin pikantne suhe…
Pečene rdeče podolgovate paprike
Tudi kakšna osnova mora biti vsake toliko časa objavljena. Sem prepričana, da bo recept vsem ljubiteljem pečenih paprik prišel prav. 😉 Sestavine: – rdeče podolgovate paprike – peki papir Paprike operemo in dobro osušimo. Položimo jih na peki papir in naprej v segreto pečico na 220 stopinj. Po desetih minutah peke jih obrnemo, da se…
Enostavna malinova sladica s smetanovo kremo in krokantom
Vem da maline niso v sezoni. Meni so ostale od snemanja oddaje in ne morem si pomagati, da ne bi recepta delila z vami že zdaj. Vam bo pa prav prišel, ko bo vrt poln teh prelepih roznih lepotičk. 😉 Obožujem maline!!! 😉 Kaj pa vi najraje pripravite iz njih? Za 3 kozarce. Za 3…
Pražena jetrca
Sama sem si praženje jetrc predstavljala kot nekaj najbolj enostavnega na celem svetu. Ampak obstajajo triki, ki poskrbijo da so jetrca mehka. Če bi jih pražili tako kot pražimo druge kose mesa, bi na koncu na krožniku imeli trdo in žvečljivo jed. No, pripravljena na tak način kot je napisan spodaj, so bila neverjetno okusna…
Mlečna kaša z jabolki in skuto
Za 4 ramekine / skodelice. Čas priprave: 1 ura Sestavine: – 250 g prosene kaše – 0,6 litra mleka – 1-2 žlici sladkorja – mali ščepec soli – 1-2 žlici masla – 2 jabolka – 2 žlici sladkorja – ščepec cimeta – 4-5 žlic skute – 3 žlice kisle smetane – 2-4 žlice sladkorja –…
Preprosta bučna juha s panceto
Bučka mi je do sedaj krasila dnevno sobo, zdaj pa krasi ta krožnik. 😉 Imate radi jedi iz buč? Za 4 osebe. Čas priprave: 30 minut Sestavine: – 1 mala čebula – 1 majhna hokaido buča – ščepec soli, čilija, pateršilja, drobnjaka – 0,5-0,8 litra jušne osnove – 4-6 rezin pancete Opis priprave: Čebulo narežemo…
Palačinke s skutnim / sirovim nadevom, prelite z džemom
Z veseljem vam sporočam, da je prav ta objavljeni recept moj 500. recept na blogu. 🙂 Skoraj težko verjamem, da jih je že toliko. 🙂 Za 6 nadevanih palačink. Čas priprave: 20-30 minut. Sestavine za palačinke: – 2 jajca – 10 zravnanih žlic moke – 3 žlice olja – 21 žlic mleka – 1 čajna…
Čebulne testenine s puranjim mesom in kislo smetano
Za 2 osebe. Čas priprave: 25 minut Sestavine: – 200 g testenin – 150 g puranjega mesa – 1 zelo velika čebula – 2 stroka česna – 3-4 žlice drobnjaka – ščepec soli in sladke paprike v prahu – ščepec čilijevih kosmičev – 2 žlici kisle smetane – parmezan Opis priprave: Testenine skuhamo al-dente. Čebulo…
Goveja obara / ajmoht z grahom in penino
Za 2-3 osebe. Čas priprave: 2-3 ure Sestavine: – 200 g govejega mesa – 1 večji korenček – 1 manjša čebula – 1 pest narezanega pora – 1 dcl šampanjca/ penine – 1,5 litra goveje jušne osnove – 2 krompirja – 2 pesti graha – dober ščep soli, popra – ščepec majarona, peteršilja – 1…
Rižota z blitvo, piščancem in šampanjcem
Za 2 osebi. Čas priprave: 25-35 minut Sestavine: – 160 g riža (priporočam arborio) – 1 mala vijolična čebula – 2 stroka česna – 4-6 listov blitve – 200 g piščančjega mesa (v mojem primeru so bili to ostanki od pečenega piščanca – lahko je tudi piščančje meso iz juhe) – 1 dcl šampanjca –…