Anina kuhinja

Pečeni polnjeni melancanini zvitki v paradižnikovi omaki

Preprosto mnjami 😉

Za 3-4 osebe.

Čas priprave:  1 ura

Sestavine:

– 1 večji melancan
– 1 mala zelena paprika
– 1/2 manjše čebulice
– 1 piščančji zrezek
– 2-3 žlice kisle smetane
– 3-4 žlice naribanega sira
– 500 ml mletih pelatov
– dober ščep soli in popra
– 1 žlica paradižnikove mezge
– 1 čajna žlička sladke mlete paprike
– 1 žlička sladkorja
– 1 žlica moke
– 2-3 pesti naribanega sira za končni posip

Melancane narežemo po dolžini na rezine debeline 3-4 mm. Popečemo ji na žaru, da se lepo zapečejo. Malo jih ohladimo.

V ponvi popečemo na drobno narezano čebulico, papriko in meso. Vse skupaj ohladimo. Ohlajenemu mesu, čebuli in papriki vmešamo, kislo smetano, malo soli, popra in nariban sir.

Rezine nadevamo

in zrolamo, ter naložimo v namaščen pekač.

Potresemo s pestjo sira.

V manjši posodi zavremo pelate, ki smo jim dodali mezgo, mleto papriko, sol, poper in sladkor.  Kuhamo jih kakšnih 10 minut na srednji vročini. V posodici dobro zmešamo malo vode in moko. Zmes zakuhamo v pelate in jih s tem malo zgostimo.

Z omako prelijemo zvitke

in čez vse skupaj potresemo s sirom in položimo v pečico za 30-40 minut.

Zraven postrežemo kruh ali krompir pripravljen na različne načine.

Dober tek!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.