Anina kuhinja

Jajčne kruhove kocke z rukolo, paradižnikom in jogurtom

No pa sem na kvalitetni način pospravila hladilnik. Iz te zmesi lahko naredite tudi kruhove cmoke ali polpete.

Čas priprave: 30-40 minut
Za 3 osebe.

Sestavine:

– 7-8 kosov polbelega kruha
– 3 jajca
– 1 paradižnik
– 3 pesti rukole
– 1 večji čili
– dober ščep peteršilja
– 4-5 žlic jogurta
– 3-4 žlice mleka
– 2 čajni žlički soli ( lahko manj – po okusu)
– mali ščep sladkorja

Kruh narežete na manjše kocke.

Dodate mu narezan paradižnik, jajca, narezano rukolo, narezan čili, narezan peteršilj, jogurt, mleko, sol in sladkor.

Vse skupaj dobro pregnetete. Pustite počivati vsaj 10 minut.

Pekač obložite s peki papirjem in premažete z oljem. Kruhovo zmes razporedite po pekaču v obliki pravokotnika ali kvadrata v debelini 2 cm.

Pečete v segreti pečici na 200 stopinj 30 minut.

Pečeno zmes razrežete na kocke in polijete z zeliščno polivko – recept zanjo najdete tukaj. Zraven postrežete češnjeve paradižnike.

Dober tek 🙂