Anina kuhinja

Praznični Miklavževi parkeljni / parklji

 Samo za vas domači recept za praznične parkeljne. Pripravljene sestavine.   Zdrobljen nevzhajan kvas v sladkanem mleku.   Pokrit kvas.   Vzhajan kvas.   Maslo, sladkor, olje v luknjici sredi moke.   Grobo mešanje prej naštetih sestavin.   Dodajanje sladkanega mleka s kvasom.   Grobo vmešane sestavine.   Odstranjevanje grobo zmešanih sestavin na kuhinjsko površino….

Preberi več

Sadna kupa z limeto, rumom in stepeno smetano

Pripravljene sestavine.   Narezano sadje.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 2 banani – 3 pesti malin – 3 pesti borovnic – 1 večje jabolko – 3 breskve (če je mogoče sveže, drugače iz konzerve) – polovica limete (namesto limete lahko uporabite limono) – 2 čajni žlički ruma –…

Preberi več

Klasična krompirjeva musaka

Ohlajen kuhan krompir ob narezani čebuli in česnu, ter začinjenem faširanem mesu.   Praženje čebule.   Končan preliv.   Praženje mesa in česna na že popraženi čebuli.   Naložena prva plast krompirja in mesa. Polivanje s prelivom.   Že naložena prva plast. Slika prikazuje nalaganje druge plasti.   Vlivanje preliva.   Pečena musaka.   ZAHTEVNOST:…

Preberi več

Smetanova skutna torta s kiviji in bebi piškoti

Ločena jajca v posodah, namaščen pekač, pripravljena moka in sladkor.   Zmiksani rumenjaki s sladkorjem.   Stepen sneg.   Potresen namaščen pekač z moko. Na dnu pod maslom in moko odrezan peki papir.   Sejanje moke in pecilnega praška.   Primešanje snega.   Končna zmes ob namaščenem pekaču.   Stisnjeni limonin sok. V posodi skuta,…

Preberi več

Kremna bučna juha z bučnimi semeni

Izdolbenje buče.   Izdolbena buča. Zraven peške za v smeti. Na podlagi bučno meso za juho.   Narezana buča in krompir. V ozadju jušna osnova.   Popečena čebula.   Praženje sestavin.   Zalite sestavine z jušno osnovo, dodajanje začimb.   Zmiksana juha s paličnim mešalnikom.   Bučna juha s kruhovimi kockami s sirom, bučnimi semeni…

Preberi več

Čebulni kruh z ocvirki

ZAHTEVNOST: 4/5 ČAS PRIPRAVE: 3 ure z vzhajanjem Za 4 zelo lačne želodčke. SESTAVINE: –          1 kocka kvasa –          6,5 dcl mleka –          125 g masla –          1 polna pest soli ( brez heca, kar dajte si duška, drgač ni dobr) –          1 veliki žlici sladkorja –          1,5 kg moke –          4 velike čebule –         …

Preberi več

Testenine v smetanovi omaki s korenjem in piščancem

Pripravljene sestavine.   Kuhanje testenin.   Praženje sestavin.   Dodana smetana za kuhanje.   Dodano mleko z moko.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut ČAS KUHANJA: 15 minut Za 2 osebe. SESTAVINE: – 2 manjša kosa piščančjega mesa (približno 150 g ) – 200 g testenin – priporočam špagete – 2 korenja – 1…

Preberi več