Anina kuhinja

Solatni krožnik z lešniki, mehkim sirom in popečenimi česnovimi kruhki

Nepopečeni narezani kruhki z olivnim oljem. Lešniki na kuhinjski krpi s tolkalom. Drobljenje lešnikov. Zdrobljeni lešniki. Krožnika z narezanimi paradižniki. Popečeni kruhki. Drgnjenje prepolovjenega česna po kruhkih. Rezanje kruhkov. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESATVINE: – 4-5 srednje velikih paradižnikov– polovica rdeče paprike– polovica oranžne paprike– polovica zelene paprike– 80 g mahkega…

Preberi več

Pečen krompirček s peteršiljem in česnom v prahu

Pečen krompirček na peki papirju. Pečen krompirček zraven puranjega mesa v smetanovi omaki z grahom. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4-5 srednje velikih krompirjev– 1-2 čajni žlički česna v prahu ( kupiti se ga da v vseh večjih supermarketih )– dober ščep peteršilja– ščep soli, popra– 3-4 žlice olja OPIS…

Preberi več

Mozzarellina / mocarelina nabodalca – ‘mušnice

ZAHTEVNOST:1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 10 mušnic SESTAVINE: – 5 češnjevih paradižnikov – 10 malih mozzarellic – majoneza za pikice – 10 zobotrebcev OPIS PRIPRAVE: Češnjeve paradižnike razpolovimo. Mozzarellice na dnu odrežemo da bo sir lepo stal, in nato polovičke paradižnikov z zobotrebcem nabodemo na sir. Po vrhu jim narišemo pikice z majonezo zaradi…

Preberi več

Čokoladni razpokani piškoti s sladkorjem v prahu

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Zmešan sladkor, kakav in olje v posodi. V manjši posodi stepena jajca. V ozadju moka in pecilni prašek. Presejanje moke v ostale sestavine. Čokoladna zmes po hlajenju in sladkor v prahu. Narejeni surovi piškotki. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure ( čez…

Preberi več

Nadevane francoske štruce

Izdolbene francoske štruce – domače. Zmečkano trdo kuhano jajce. Narezan sir, kumarice, šunka in izdolben kruh. Zmešan nadev. Polnjenje štruc. Zavijanje štruc v aluminijasto folijo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 2 štruci. SESTAVINE: – 2 francoski štruci– 10 dag sira gaude– 10 dag sira ementaler– 20-30 dag šunke– 7-8 večjih kislih kumaric– 100 g…

Preberi več

Solata z motovilcem, koruzo, paradižnikom in fetaki sirom

Sestavine v skledi pred mešanjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 3 srednje veliki paradižniki– 3 pesti motovilca– 1 pest koruze iz konzerve– 50-70 g fetaki sira ( mehki feta sir )– 2-3 žlice kisa– 1 žlica olja– ščep popra OPIS PRIPRAVE:    Motovilec operemo in ga malce narežemo da listi…

Preberi več

Pomfri / ocvrti francoski krompirček

Olupljen in umit surov krompir. Narezan krompirček v ospredju. Zadaj posoda obložena s papirnatimi brisačkami in olje ki se segreva. Cvrenje krompirčka. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 6-7 manjših krompirjev– olje za cvretje– sol OPIS PRIPRAVE:    Krompir olupimo, umijemo in narežemo na palčke debeline približno 7-8 mm. Takšne nato…

Preberi več

Jabolčni mafini / muffini s cimetom

Naribana ožeta jabolka. Pripravljen pekač. Levo beljaki, desno rumenjaki s sladkorjem. Narejen sneg. Presejanje moke v ostale sestavine. Dodajanje snega. Napolnjene posodice z jabolki na 1 žlici zmesi. Nepečeni jabolčni mafini s cimetom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut ( skupaj s peko ) Za 12 mafinov. SESTAVINE: – 2 jajca– 280 g moke– 1 vrečka…

Preberi več

Ledeni frape / milkshake iz gozdnih sadežev

Nezmiksane sestavine v kozarcih. Narejen shake. V ozadju električni mešalnik. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 5 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4 pesti zmrznjenih gozdnih sadežev– 4-5 dcl mleka– 2 žlici medu OPIS PRIPRAVE:    Vse sestavine stresemo/zlijemo v električni mešalnik in zmiksamo. Če v frapeju ne želite pešk, ga s cedilom ( pomagate si z…

Preberi več

Špageti v smetanovi čebulni omaki s pršutom

Narezana čebula in pršut. Popečena čebula in pršut. Dodajanje origana omaki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400-500 g špagetov– 100- 120 g pršuta– 1 srednje velika čebula– pest parmezana – 200 ml smetane za kuhanje– 1 dcl mleka– 1 polna žlica moke– ščepec soli, popra, origana in manjši ščepec sladkorja…

Preberi več