Narezane sestavine. Pripravljeno maslo in žajbelj. Pripravljen riž, in vino. Praženje zelenjave. Jušna osnova iz goveje kocke. Dodano vino k popraženi zelenjavi. Dodajanje jušne osnove. Kuhana rižota z dodanim žajbljem. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut ČAS KUHANJA: 25 minut Za 2 osebe. SESTAVINE: – 160 g…
Božični orehovi mafini
Stepen sneg levo, in ostale sestavine za nadev desno. Presejanje moke v stepeno jajčno zmes. V posodi zraven mleko in olje. Narejena zmes za mafine in nadev. Prvo polnjenje modelčkov z zmesjo za mafine. Pokrivanje z drugo plastjo zmesi čez nadev. Okrašeni mafini. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut ČAS…
Ocvrti njoki z rožnato pomako
Pripravljena posoda s papirnatimi brisačkami. Poleg olje in njoki. Cvretje njokov. Ocvrti njoki med odtekanjem na mreži. Ocvrti njoki, v ozadju rožnata pomaka. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 500 g njokov – sol – olje – 1 zvrhana žlica kečapa – 1 zravnana žlica lahke majoneze…
Kompot iz kutin in jabolk
Pripravljene vse sestavine za kuhanje. Ob strani kutine. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 30-35 minut Za 6 večjih skledic kompota – 6 oseb. SESTAVINE: – 2 večji kutini – 3 manjša jabolka – 5 klinčkov – 1 palčka cimeta ali 1 čajna žlička cimeta v prahu – 3-4 žlice sladkorja OPIS…
Enostavni Ratatouille – Ratatuj
Pripravljene sestavine. Praženje melancanov. Popraženi melancani. Popražene bučke. Popražene paprike. Popražena čebula. Združena popečena zelenjava. Kuhanje ratatuja. Ratatuj na popečenem kruhku. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut ČAS KUHANJA: 50-55 minut Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 mala rdeč paprika – 1 mala rumen paprika – 1…
Praznični Miklavževi parkeljni / parklji
Samo za vas domači recept za praznične parkeljne. Pripravljene sestavine. Zdrobljen nevzhajan kvas v sladkanem mleku. Pokrit kvas. Vzhajan kvas. Maslo, sladkor, olje v luknjici sredi moke. Grobo mešanje prej naštetih sestavin. Dodajanje sladkanega mleka s kvasom. Grobo vmešane sestavine. Odstranjevanje grobo zmešanih sestavin na kuhinjsko površino….
Sadna kupa z limeto, rumom in stepeno smetano
Pripravljene sestavine. Narezano sadje. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 2 banani – 3 pesti malin – 3 pesti borovnic – 1 večje jabolko – 3 breskve (če je mogoče sveže, drugače iz konzerve) – polovica limete (namesto limete lahko uporabite limono) – 2 čajni žlički ruma –…
Klasična krompirjeva musaka
Ohlajen kuhan krompir ob narezani čebuli in česnu, ter začinjenem faširanem mesu. Praženje čebule. Končan preliv. Praženje mesa in česna na že popraženi čebuli. Naložena prva plast krompirja in mesa. Polivanje s prelivom. Že naložena prva plast. Slika prikazuje nalaganje druge plasti. Vlivanje preliva. Pečena musaka. ZAHTEVNOST:…
Smetanova skutna torta s kiviji in bebi piškoti
Ločena jajca v posodah, namaščen pekač, pripravljena moka in sladkor. Zmiksani rumenjaki s sladkorjem. Stepen sneg. Potresen namaščen pekač z moko. Na dnu pod maslom in moko odrezan peki papir. Sejanje moke in pecilnega praška. Primešanje snega. Končna zmes ob namaščenem pekaču. Stisnjeni limonin sok. V posodi skuta,…
Jušne kruhove kocke s sirom
Naoljeni toasti potreseni s sirom pred peko. Spečene kruhove kocke s sirom. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 2 minuti ČAS PEKE: 10 minut Za 3 krožnike. SESTAVINE: – 2 rezini toasta – 1 pest naribanega sira – 4 žlice olja OPIS PRIPRAVE: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem in ga polijemo…