Anina kuhinja

Sveža jabolčna kašica s skuto in grškim jogurtom

Čas priprave: /

Čas kuhanja: /

Količina: 1 porcija

Sestavine:

  • 1 jabolko
  • 2 žlici skute
  • 1 žlica grškega ali navadnega jogurta

Postopek:

Natisni
  1. Skuto in jogurt dobro zmešamo skupaj.
  2. Jabolko olupimo, razkoščičimo in drobno naribamo.

  3. Sveže jabolko vmešamo v skutino zmes. Kašico ponudimo takoj. Ko jabolko oksidira, za malčke ni več primerno.
    Priporočam uporabo sladkih in ne kislih sort jabolk, kot so naprimer fuji, gala, zlati delišes.

Naribano jabolko, z majhnimi naribanimi nitkami jabolčnega mesa, lahko nagaja vašemu dojenčku. Te nitke so lahko edini razlog da hrano zavrne, saj jih malček še ne zna zgristi.

Sama sem tako sveže jabolko vedno rajši zmiksala. Miksanje sicer ni priporočljivo zaradi dodanega zraka (ta lahko napenja dojenčka), ampak sem precenila, da je vseeno bolje, da je sveža jabolka z malce zraka, kot pa da jih ne je. No, moje težava se je zaključila, ko sem spoznala ta mali keramični pripomoček. Z ostrimi bodičkami na sredini temeljito in fino ukaši sveže sadje in zelenjavo. Poleg tega pa obdelava s keramiko povzroči še, da jabolko kasneje porjavi oziroma oksidira. Ga zelo priporočam.

 

[sg_popup id=1]