Anina kuhinja

Calzone pica s pečeno papriko, pršutom in sirom s tartufi

Čas priprave: 2 uri

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 3 pice

Sestavine:

  • Sestavine za testo:
  • 650 gramov moke
  • 300 ml vode
  • 1 zravnana čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička medu
  • 4-6 žlic olivnega olja
  • 2/3 kocke svežega kvasa
  • Sestavine za nadev:
  • 9-12 rezin pršuta
  • 3 čajne žličke kisle smetane
  • 9 rezin sira s tartufi – Zigante
  • 2 pečeni papriki
  • origano
  • 3 pesti naribanega sira (mocarela ali drug topljiv sir)

Postopek:

Natisni
  1. V manjšo posodo zlijemo toplo vodo in ji dodamo sladkor, ter nadrobljen kvas. Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo in kvas pustimo vzhajati vsaj 10-15 minut.
  2. V večjo posodo presejemo moko in po robovih posode posipamo sol. Na srednini naredimo luknjo v katero zlijemo vzhajan kvas. Kvas počasi vmešamo v moko in sicer mešamo iz sredine posode proti robu. Tako preprečimo stik kvasa s soljo, ki bi povzročil da testo ne bi lepo vzhajalo. Ko je kvas umešan, vmešamo še olje.
  3. Celotno zmes nato stresemo na kuhinjsko površino in dobro zgnetemo. Po potrebi dodajamo še moko, toda postopoma, ker če bo v testu preveč moke, bo postalo trdo in testo ne bo tako dobro. Testo mora biti mehko in se ne sme prijemati na prste. Zgneten hlebček nato položimo na pomokano površino in ga pokrijemo z kuhinjsko krpo ter pustimo počivati eno uro.
  4. Vzhajano testo še enkrat dobro pregnetemo in razdelimo na 3 dele. Vsak del posebej z rokami oblikujemo ali razvaljamo v krog premera približno 20 cm. Polovico kroga namažemo s kislo smetano. Pazimo da pustimo nepremazan slab centimeter zunanjega roba. Drugi polovici dodamo pršut, naribano mocarelo, narezan sir s tartufi, nekaj žlic narezane pečene paprike in origano.

  5. Zgornji del kroga zasučemo čez spodnjega in robove dobro pritrdimo, da sestavine med peko ne bodo uhajale ven. Postopek ponovimo še s preostalimi tremi kosi testa. Ko so pice pripravljene jih položimo na obložen pekač s papirjem za peko. Ponovno jih pustimo vzhajati nadaljnih 20-30 minut. Po tem času pice položimo v segreto pečico na 200 stopinj, za približno 25-30 minut.

  6. Pico postrežemo.

Mislim da naslov pove dovolj. 😉